dilluns, 18 de març del 2019

Els catalans fan coses, a Madrid...


A la pel·lícula "L'escopeta nacional" un industrial català, protagonitzat per José Sazatornil (tot un senyor, sempre tot un senyor!), paga la festa (una cacera) per influir en un ministre i en l'alta societat espanyola per intentar vendre uns porters automàtics i fer un bon negoci.

Salvant les distàncies, i el bigoti, no sé si aquella paròdia del negociant català s'assembla més del que ens pensem amb la del "peix al cove" que durant anys va representar com ningú el president Pujol...

És clar que Pujol, com tants altres catalans, també tenien (i tenim) molt del "senyor petit i eixerit de Santa Coloma" que "vol anar a Madrid decidit", que cantava La Trinca... No oblidem que al president Pujol, "Español del Año" pel diari ABC l'any 1984, li van acabar cantant, dotze anys després, allò de "Pujol enano, habla castellano..."

Els catalans seguim pagant la festa (no tota però sí una bona part!), però ja hem deixat enrere les caceres ràncies, i el peix al cove, per molts, ja pud més que una arengada, pudor de la que els fins ara diputats catalans Jordi Xuclà i Carles Campuzano no s'han pogut despendre, i així els hi ha anat, defenestrats de les llistes electorals del 28A...

El senyor petit i eixerit de Santa Coloma, d'haver anat a Madrid aquest cap de setmana, ha recuperat La Trinca per cantar, entre d'altres cançons i proclames, "passi-ho bé, passi-ho bé, passi-ho bé i moltes gràcies..." i la cacera, si de cas, que se la paguin ells!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada