dilluns, 19 de novembre del 2018

Les armilles reflectants


El que va passar aquest dissabte a França no va ser una revolució, però a molts catalans els ha revolucionat!

Més enllà del tradicional ball de xifres (50.000 segons el Ministeri d'Interior francès; més de 240.000 segons els organitzadors) els fets és que una munió d'"armilles grogues" (les reflectants de seguretat dels vehicles) no només han sortit al carrer, sinó que, a "l'estil CDR tres d'octubre", van col·lapsar el país tallant carreteres i autopistes en més de dos mil punts. Tot un operatiu organitzat que ha tingut en aquesta armilla reflectant el símbol de la protesta!

I si bé és cert que la mort d'una manifestant, sembla que fruit d'un atac d'angoixa d'una conductora, ha tenyit de sang la protesta, la protesta ha estat sonada i ha copat portades i titulars dels mitjans d'arreu del planeta.

L'origen de tal mobilització ha estat l'anunci de l'augment dels impostos dels carburants, una mesura que sens dubte afecta a quasi totes les butxaques, fent d'aquesta una protesta molt transversal. Heus ací una de les claus de tal mobilització...

Aquesta protesta ha enlluernat (no només per les armilles reflectants) de nou els ulls de molts independentistes que, entre judicis i batalles internes, anhelen de nou una mobilització, a banda de nombrosa, continuada.

És cert que de manifestacions n'hi ha moltes i de permanents, sobretot les que reclamen la llibertat dels presos polítics, concentracions periòdiques molt meritòries en places o davant dels centres penitenciaris, però el que alguns voldrien són accions que, com la d'aquest dissabte a França, facin trontollar un país, és a dir, la seva economia.

El potencial hi és, com vam poder comprovar sobretot el tres d'octubre de l'any passat, però és evident que ara per ara cal quelcom més: unitat estratègica?, unitat d'acció?, que passin les eleccions europees i municipals?...

Cal quelcom més abans de fer una remesa ingent d'armilles reflectants!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada