dimecres, 28 de novembre del 2018

Mocs de pallasso


Sense voler treure el valor simbòlic de les banderes potser caldria que ens relaxéssim una mica, especialment alguns sectors d'Espanya, que interpreten qualsevol broma que pugui fer-se amb l'espanyola com un veritable ultratge, fins i tot motiu de delicte! Com aplaudirien si s'hagués mocat amb una estelada!

Aquesta setmana un pallasso, l'humorista Dani Mateo, ha estat citat a declarar en un jutjat per simular mocar-se amb una bandera espanyola, un gag televisiu que, jutjat a banda, per molts ja l'ha condemnat: retirada d'algun contracte publicitari, i una incontrolable ràfega de piulades, autèntics dards, apuntant al seu perfil de Twitter, que van provocar que necessités prendre-hi certa distància. Twitter, massa sovint, enverina encara més la situació, incendia un foc que a alguns els escalfa (massa) en clau electoral.

Fa temps que a Catalunya veiem també una estúpida guerra de banderes, guerra que també s'ha traslladat a un altre símbol, els llaços grocs; potser sí que mentre ens entretenim posant i traient banderes i llaços la cosa no va a més, però sembla que fins i tot aquesta guerra de símbols atia el foc, intensifica el conflicte.

I el més paradoxal és que precisament els que més defensen els seu símbols i n'exigeixen el respecte, menys respecten els dels altres, ja sigui xiulant himnes, traient llaços o cremant banderes!

Sempre és millor respectar els símbols dels altres, doncs és una (bona) manera de mostrar respecte cap a qui l'hi dóna valor, però mofar-se d'un símbol, mocar-s'hi, cremar-lo o fins i tot (perdoneu-me per la imatge) eixugar-s'hi el cul, pot ser de mal gust, desagradable o desafortunat, però mai hauria de ser motiu de delicte.

Els mocs d'un pallasso han entrat a un jutjat; sembla un acudit, però si ens hi parem a pensar una mica, no fa gaire riure...

Sempre que hi ha un conflicte amb una bandera taral·lejo la cançó "Milonga del moro judío" de Jorge Drexler:
"Perdonen que no me aliste
Bajo ninguna bandera
Vale más cualquier quimera
Que un trozo de tela triste"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada