dimecres, 7 de novembre del 2018

Entre Clara Ponsatí i Santi Vila


No sé si, en realitat, entre Clara Ponsatí i Santi Vila hi ha un món; al capdavall ambdós van compartir Consell de Govern amb el president Puigdemont! I si no hi ha un món sencer, sens dubte entre ells dos n'hi ha un bon tros!

No crec que políticament estiguin a les antípodes però per moments ho sembla, tot i que ambdós, des de les seves posicions, s'han mostrat especialment crítics amb el que va passar abans i durant la declaració fugaç d'independència i el que va passar i ha passat després.

Santi Vila ho ha deixat escrit en un llibre, "D'herois a traïdors", en el que explica la seva versió, i el seu paper, en els dies clau de la passada tardor; el seu posicionament moderat i marcadament pactista amb l'Estat l'han allunyat del centre polític de l'independentisme i, alhora, de la primera línia política, centrifugat pel procés i, suposo que, per la seva precipitada dimissió, superat pels esdeveniments.

Clara Ponsatí ho ha deixat dit en diferents entrevistes, en les que d'una banda ha definit la declaració fugaç d'independència de "farol" i de l'altra, darrerament, ha equiparat posar-se a disposició de la justícia espanyola, com van fer els qui ara són a la presó, en "entregar-se", essent partidària que al seu dia tot el govern s'hagués exiliat: "trobo d'una gran incongruència màxima posar-te a disposició de la justícia de la qual t'acabes de declarar independent"

Ella sempre s'ha definit (també l'hem percebut i percebem) com una "outsider"; no estava, ni abans ni durant la seva estada al govern, tampoc ara, en el que anomenem "pinyol", en el nucli que pren decisions; i ell ha reconegut que a diferència d'altres companyes i companys del Govern, s'ho mirava tot plegat des de la seva torre d'ivori...

Entre Clara Ponsatí i Santi Vila potser no hi ha un món, al capdavall entre ells hi va cabre tot un govern, els membres del qual, des de la presó i l'exili, potser preferirien que per moments romanguessin, simplement, discretament callats...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada