dimecres, 8 de febrer del 2017

Artur Mas, el renascut


"Des de la CUP hem enviat Mas a la paperera de la història", va etzibar el diputat de la CUP Benet Salellas per donar la seva versió del pas al costat d'Artur Mas.

Quan esborrem un arxiu de l'ordinador en realitat l'enviem a la paperera de reciclatge, on roman en una mena de letargia a l'espera de la seva eliminació definitiva ("Esteu segur que voleu suprimir permanentment aquest fitxer?") o bé, oh sorpresa, de la seva restauració!

Potser aleshores no ho sabien, però la CUP no va enviar Mas a la paperera de la història, sinó a la de reciclatge, i Mariano Rajoy, possiblement també sense saber-ho, l'ha restaurat, i revifat, donant-li una nova vida, fent-lo renéixer gràcies a l'esperpèntic judici pel 9N com un heroi, quasi un màrtir, amb un bany de masses en el guió! Potser per això la CUP li retreu la seva estratègia de defensa: postular-se com el responsable ideològic del 9N, però insistint no haver desobeït el Tribunal Constitucional...

La figura política d'Artur Mas, com l'au Fènix, reneix de les cendres i sobrevola de nou, i amb força, sobre la política catalana, erigint-se com una de les figures clau del procés, tot i no formar part ja del govern. Entra de nou a la porta de la història com a primer president de la Generalitat que, en democràcia, seu al banc dels acusats.

Ara que semblava que el prudent Oriol Junqueras i ERC podien somiar amb la presidència de la Generalitat, temor que fins i tot pertorba i inquieta a Jordi Pujol, el PDECat i Artur Mas han trobat en el judici del 9N la gran oportunitat per recuperar, com van saber fer amb el post-9N, múscul social, polític i qui sap si també electoral.

El donàvem per amortitzat i Artur Mas té encara molta corda, qui sap si per ocupar la vacant (cas de no ser inhabilitat) que el seu pas al costat va deixar lliure: candidat del PDECat en unes properes eleccions, hi hagi o no referèndum. Caldrà estar atents als propers sondejos i enquestes electorals...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada