dimecres, 15 de febrer del 2017

L'imperi (judicial espanyol) contraataca


El poder judicial és un dels tres poders (juntament amb el legislatiu i l'executiu) que té tot estat, també l'espanyol, i el poder judicial espanyol, és evident, no es mira ni mirarà el procés i el moviment independentista català amb els braços creuats, ans al contrari, amb la mateixa determinació que el govern català procura impulsar-lo, el poder judicial espanyol procura dinamitar-lo!

El Tribunal Constitucional forma part del poder judicial espanyol i és l'intèrpret suprem de la Constitució, i no se li escapa (i si se li escapa res ja té qui l'adverteix!) cap desafiament a l'ordre constitucional establert i vigent, sobretot si representa un desafiament a la indivisibilitat (més que unitat) que la Constitució proclama, vetlla i defensa de la nació espanyola!

D'aquí que, com era previsible, hagi anul·lat tots els acords que el Parlament de Catalunya va prendre en relació al referèndum per la independència previst, com a molt tard, per aquest proper mes de setembre.

L'imperi judicial espanyol contraataca i subratlla, a més, la responsabilitat (culpa) que sobre aquestes decisions va tenir la part de la mesa del Parlament, presidenta (reincident) inclosa, per permetre'n el debat parlamentari. L'imperi judicial espanyol contraataca i anul·la l'acord pel referèndum, pel que ja només queda l'"o referèndum"!

El Tribunal Constitucional a més també es vol assegurar que no només els afectats, sinó que el propi president Puigdemont i el seu govern siguin informats personalment de la decisió i, sobretot, de les possibles conseqüències que l'incompliment de les seves resolucions els hi pot comportar, fins i tot a nivell penal. Vaja, un avís (que no sigui dit!) per a navegants!

Dies enrere la CUP retreia a Artur Mas que no considerés el 9N un acte de desobediència i assegurava per boca de la diputada Anna Gabriel que el referèndum, cas de fer-se, serà de totes totes il·legal des de la perspectiva de la legalitat espanyola. Ara ja sabem que així serà, il·legal de totes totes!

També sabem que el govern català, de moment, no afluixarà i seguirà fent passes vers el referèndum, informat i coneixedor que cada pas que faci serà impugnat i podrà tenir conseqüències per qui l'impulsi: més denúncies, més imputacions, més judicis...

És evident que ja som al xoc de trens, on una tossuda voluntat política d'uns xoca contra una tossuda legalitat dels altres, un xoc i joc de legitimitats que lluny de resoldre el conflicte l'embolica encara més.

L'imperi contraataca i l'aliança rebel, l'aliança per la restauració de la República, no defalleix... I jo ja no sé per quin episodi de la saga anem i, encara pitjor, quants episodis queden!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada