dimarts, 28 de febrer del 2017

Nuet, nuet


La Fiscalia ha fet saltar Joan Josep Nuet de la querella presentada contra els membres de la mesa del Parlament per la seva trajectòria política, s'entén, per no ser independentista! Això sí que és un gir argumental!

Diu la Fiscalia que Nuet "no pretenia incomplir els mandats del Tribunal Constitucional", tot i que va votar el mateix que els querellats, ni "donar un impuls al procés constituent", segons dedueix de la seva trajectòria política, en la que la Fiscalia hi veu una "manca de voluntat de sumar-se al projecte polític de ruptura unilateral", basant-se, entre d'altres votacions, en l'abstenció de Nuet (com a diputat de CSQP) en la resolució sobre el referèndum vinculant per la independència aprovada pel Parlament de Catalunya el passat 6 d'octubre.

La no-querella de Nuet sembla redactada per en Jep Cabestany del programa radiofònic "La Competència": el senyor Nuet és independentista? No, doncs "innocente"! Es dedueix, doncs, que ser independentista és un agreujant, no ser-ho un atenuant!

Sembla que la Fiscalia, amb aquesta sorprenent (i preocupant) decisió, vulgui evitar de totes totes seure al banc dels acusats d'un possible judici per desobediència a un declarat no independentista, i aquí el que preocupa no és només la discriminació que puguin patir els independentistes, sinó sobretot el marge d'impunitat que la Fiscalia sembla donar als qui no ho són! És com si la Fiscalia digués: tranquils, en Nuet és inofensiu!

Aprofitant aquest marge d'impunitat que dóna la Fiscalia potser caldria plantejar la possibilitat que fos Joan Josep Nuet qui signés el decret de convocatòria del referèndum, potser així hi hauria una mínima possibilitat que ni el decret ni el propi Nuet fossin impugnats, sempre que es trobés, en el redactat, un text que permetés a la Fiscalia seguir argumentant la manca de voluntat política de Nuet de sumar-se al projecte de ruptura unilateral.

Amb la seva decisió la Fiscalia menysté Nuet, pretén neutralitzar-lo políticament, fer-lo irrellevant, descavalcant-lo del procés, si és que mai hi ha cavalcat!

Joan Josep Nuet no és independentista i aquest podria ser, als ulls i al cor dels que ho són, el seu delicte! Però en comptes de ser titllat d'unionista i botifler (ei, tot pot arribar, ja ho va viure Joan Herrera!!) aquests dies és més aplaudit, lloat i admirat pels independentistes que per alguns dels seus companys de grup parlamentari i de partit.

Nuet deu ser conscient, però, del perill de l'abraçada de l'ós, que avui t'escalfa i et reconforta però que demà t'estreny i t'ofega, quan no directament t'escup. Nuet, com tants altres, no neda entre dues aigües sinó entre les dues ribes del procés, dues ribes enfrontades!  

Enfrontades? Els independentistes i la Fiscalia estan a anys llum, però ambdós pensen, i ara ja afirmen públicament, que els "comuns" no estan per la independència! Aquí la Fiscalia, per si n'hi havia, també ha esvaït els dubtes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada