dijous, 2 de febrer del 2017

Donald Trump, el xèrif sense placa


No crec que faci falta donar-li els cent dies de gràcia, amb menys de quinze dies el president Trump ja ens en fa molt poca!

Els qui defensen les seves mesures, més pròpies d'una autarquia pel que fa a l'economia i a les fronteres, li aplaudeixen que precisament compleixi, ara que és president, allò que va prometre essent candidat, però no ens deixem enganyar pel sil·logisme que semblaria legitimar-lo: ell ho va dir, la gent democràticament (?) el va votar, per tant respectem la democràcia i bla, bla, bla... El problema no és l'acompliment de les seves promeses, sinó precisament les promeses electorals que va fer!

Però ja sabem que Donald Trump és molt barrut, que té per costum fer el que vol i que, segurament, sempre troba la manera (a la seva manera) de fer-ho, de sortir-se'n amb la seva; ara el (nostre) problema és que té molt poder a les mans, tota l'administració dels Estats Units! Tota? Potser avui encara no, però entre les destitucions de decreta i els relleus que es faran, poc a poc anirà poblant l'administració americana d'homes fets, si fa o no fa, a imatge i semblança seva.

El president Trump vol erigir-se com el xèrif dels Estats Units, un xèrif sense placa, certament, però amb la mateixa determinació, com els llegendaris dels westerns, per imposar-nos la seva llei sota la seva màxima: jo sóc la llei!

A diferència d'aquells xèrifs cinematogràfics, que perseguien un idea de justícia que defensés el més feble, el president Trump aplicarà la llei, la seva llei, per seguir defensant els seus i els seus interessos, girant l'esquena precisament als més febles.

El poble americà afronta un repte, quasi un desafiament, amb el president Trump; de moment són moltes les manifestacions que s'han fet, es fan i es faran en contra de la seva política, però quatre anys és una carrera de fons, i encara no fa ni quinze dies que el preisdent Trump ha començat a governar, amb mà de ferro, els Estats Units.

Podran contra el xèrif sense placa?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada