dilluns, 20 de febrer del 2017

Fora l'exèrcit!


Fora l'exèrcit espanyol dels nostres pobles i ciutats. El missatge és clar, contundent i inequívoc i, tot i això, no deixa de generar-me algun dubte: el volem fora perquè és un exèrcit o perquè és l'espanyol?

Sí, ja ho sé, molts de vosaltres em direu: doncs precisament per totes dues coses Roger, et semblen pocs arguments?!

L'exèrcit espanyol fa aquests dies unes maniobres ("marxes d'enduriment") per marcar terreny, per marcar paquet si voleu, per ser visibles i recordar-nos no només que hi és (ei, sóc l'exèrcit i sóc aquí!) sinó per advertir-nos que també pot campar per aquí, pels nostres pobles i ciutats, car també, ens sembla dir amb la seva presència, són els seus!

Si poc m'agrada que l'exèrcit sigui present al Saló de l'Ensenyament o a l'Expo Jove de Girona, encara m'agrada menys que maniobrin pels nostres camins forans, fora de les zones estrictament militars, els que hi ha entre Girona i Celrà. Sí, a mi tampoc m'agrada que l'exèrcit campi per "territori" civil!

Fora l'exèrcit espanyol? I si fos l'exèrcit català, seria benvingut?
M'agradaria pensar que la majoria dels qui el volen foragitar l'exèrcit espanyol es mostrarien igualment indignats en cas que l'exèrcit fos el català, doncs per sobre de qualsevol altre valor el que mou (o m'agradaria pensar que mou) la protesta és el pacifisme.

Entenc que el fet que l'exèrcit sigui espanyol, en el context polític actual, afegeix més pebre a l'assumpte, però sospito que més d'un en cas que l'exèrcit fos el català defensaria, aleshores, la seva presència al Saló de l'Ensenyament, a l'Expo Jove de Girona i fins i tot deixaria que fessin maniobres, en cas de ser necessari, al pati de casa seva!

Per mi la consigna és més breu: fora l'exèrcit! D'aquesta manera no hi ha dubtes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada