dijous, 10 de novembre del 2016

Trump, president electe

Donald Trump vol fer més gran els Estats Units; de moment i ha fet més petita Hillary Clinton!
Jo, com probablement tu, i com segurament ella, tenia coll avall que Hillary Clinton guanyaria, ni que fos de forma ajustada, les eleccions presidencials nordamericanes. Però ahir vam anar a treballar amb un inesperat canvi de guió: hi va haver "trumpera" electoral!

El populista, masclista, cregut (i descregut alhora), arrogant i prepotent Donald Trump serà, oh sorpresa, el 45è president dels Estats Units d'Amèrica. Curiós que com pitjor dibuixaven el personatge, més terreny semblava guanyar, silenciosament a les orelles de les enquestes, a una Hillary Clinton que ja es veia presidenta. No sé a què em recorda, això...

Veient la fiabilitat de tants analistes i tantes enquestes em sembla que donaré més credibilitat al millor anàlisi que tinc a l'abast: el del bar entre companys de feina tot esmorzant!

I dos són els arguments que ahir vam compartir tot xarrupant el cafè:

- La llei del pèndol, o el que d'una altra manera també en diuen l'alternança política; i sí, a Espanya el pèndol sembla haver-se truncat... O sigui, que de la mateixa manera que després de Bush fill els americans van tenir ganes d'Obama, ara després d'aquest tenen ganes de Trump (que ja són ganes!)

- Després d'un negre els americans no han volgut una dona! Sí, ja sé que sona fort, però la sospita que per molts homes i no poques dones és millor un mascle que una femella al capdavant de la manada no crec que sigui tan desencabellada. Qui sap si el següent pas serà un salt de pantalla amb una presidenta negra! Trucarà Michelle Obama les portes de la Casa Blanca?

Sí, ja sé que són molts altres els factors els que expliquen aquests resultats, que sí el control de la comunicació mediàrtica de Trump, que si el seu perfil d'empresari d'èxit, que si la seva pro,esa d'una amèrica de nou pròspera i magnànime, que si les debilitats de la Hillary, que si representa l'establishment polític, que si és de poc fiar..

Aquests dies els experts que ni van ensumar la derrota de Hillary Cinton ens alliçonen de nou esgrimint tots i cada un dels factors i els detalls de la victòria de Donald Trump, però jo seguiré fent més cas als companys de tertúlia laboral, que potser no són tan experts, però són infinitament més divertits!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada