dissabte, 23 de maig del 2015

#MinutsMusicals de versions amb "Bad Romance"


El vídeoclip de la cançó de PSY "Gangnam Style" és el més visionat de tota la història de YouTube, però al seu dia el videoclip més vist va ser el de la cançó "Bad Romance" de la cantant nord-americana Lady Gaga.

Tan controvertida i polèmica com glamurosa Lady Gaga té als seus 29 anys una carrera musical farcida d'èxits de la música pop com la cançó d'avui, "Bad Romance",. però també els "Poker Face", "Telephone" o "Alejandro".

Resulta inevitable veure-hi l'eterna Madonna, però també traces, estètiques i musicals, de David Bowie, Michael Jackson.i òbviament Queen! I és que Lady Gaga és d'aquelles cantants que sobrepassen l'àmbit i la indústria de la música i esdevenen un referent estètic, una icona... Tal vegada sigui ella la millor posicionada per esdevenir "la Madonna del segle XXI"!

Nord-americana com ella és Lissie, cantant de folk-rock que a mi personalment em fa pensar, estèticament i musicalment, amb la Rickie Lee Jones de finals dels anys setanta del segle passat.

La seva carrera musical és més discreta, però pel meu gust molt més interessant! la vaig descobrir amb el seu primer disc, "Catching a Tiger", publicat l'any 2010, i al 2013 va publicar el seu segon disc d'estudi, "Back to Forever".

Necessita Lissie versionar Lady Gaga? Em vaig preguntar fa quasi 5 anys...

I per mi la resposta és no, Lissie no necessita versionar Lady Gaga, però si quan ho fa ho fa tan bé com quan canta les seves pròpies cançons, benvinguda sigui la versió de "Bad Romance"!

De fet Lissie ha versionat altres cançons d'altres grups i cantants d'altres èpoques i estils... Qui sap si alguna caurà en aquests minuts musicals de versions més endavant...

De moment ens quedarem amb aquest "Bad Romance" de amb una Lady Gaga que explota, en el videoclip, tot el seu potencial físic i musical, i amb la versió que en fa Lissie, tota una delícia!

Duel de rosses!





També podeu escoltar aquestes versions en aquesta llista de reproducció de Spotify!



I la setmana vinent, un blues pel King!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada