dijous, 7 de maig del 2015

#Municipals2015 a #SarriadeTer? (No) sense el PSC


Si em féssiu la pregunta "es presenta el PSC a les eleccions municipals a Sarrià de Ter?" i jo respongués a "la gallega" tal vegada respondria: ni sí ni no, ni tot el contrari!

Amb la candidatura que en aquestes eleccions municipals encapçalo passa com amb la cançó del grup Pastora: "No me llames Dolores, llámame Lola!", pel què la manera més lítica d'explicar-ho, tot cantant, seria "no em diguis PSC, diga'm Candidatura de Progrés".

Al llarg d'aquest darrer mandat han estat diversos els moments en què, de despullar una margarida, la decisió definitiva semblava que era la d'un pètal del "no", però finalment, i feliçment, vaig decidir i optar pel sí, per presentar-me de nou a les eleccions municipals de Sarrià de Ter.

Presa aquesta decisió l'altra resultava més fàcil: sota quines sigles, amb quin partit? Per trajectòria i compromís no em veia ni veig presentant-me sota cap sigla, o paraigües, que no siguin les, o el, del PSC, com així ha estat al final.

Al final que la candidatura no dugui les sigles del PSC ha estat una decisió presa pensant més amb les persones que la integren, que no pas pensant en les necessitats, si hi són, del partit. Al capdavall la llista no és meva, jo tan sols l'encapçalo, i la fórmula d'utilitzar el paraigües del PSC, la "Candidatura de Progrés", permet que tothom s'hi trobi més còmode, que és del que es tracta.

Amagar les sigles té els seus riscos, ben cert, però també és cert que la candidatura, per la imatge gràfica, el candidat i bona part de la llista, té prou referències per deixar clar sota quin paraigües s'aixopluga.

Als molts interrogants que sempre obren els processos electorals, a Sarrià de Ter n'afegim un de nou amb aquesta candidatura que, si bé no té les sigles del PSC, hi pertany d'una o altra manera...

Si ara em féssiu de nou la pregunta "es presenta el PSC a les eleccions municipals a Sarrià de Ter?" i jo respongués clar i català respondria: no, es presenta la Candidatura de Progrés, una candidatura independent, vinculada al PSC, però que no és exactament el PSC!

En qualsevol cas no podia concebre aquestes municipals 2015 a Sarrià de Ter deixant orfe el vot socialista, ni que sigui tan sols per un vot; les podia, i puc, concebre sense el PSC, però no sense res que se li assembli, no sense el que el PSC representa i ha representat a Sarrià de Ter!

Així doncs, som-hi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada