dijous, 14 de maig del 2015

Campanya electoral, amb o sense selfie?

És evident que aquesta foto no és una selfie!

Les selfies, aquestes auto-fotos que ens fem a nosaltres mateixos sols, o acompanyats, han envaït la nostra vida fins al punt que ni la política, i menys en campanya electoral, se n'escapen!

De fet sembla que la selfie d'un candidat va pel camí de ser una foto tan buscada, en campanya electoral, com la d'un candidat petonejant un infant, imatge, aquesta darrera, que ens sembla ja antiga, de la vella política.

Sense arribar a l'extrem de fer servir una selfie com a foto de cartell, una selfie d'un candidat sí pot tenir una utilitat més informal per descriure, amb un cop d'ull, un moment dels molts que es viuen a les campanyes electorals. Al llarg d'una campanya, dels llargs 15 dies d'activitat, hi ha moments per tot, fins i tot per una selfie!

Les selfies gaudeixen encara avui de bona salut i les grupals poden donar molt de joc, com la que es va fer aquesta candidatura el dia de la foto oficial, un moment espontani i informal just abans de fer la foto formal i oficial de grup.

No sé si amb les selfies passarà com amb els "lipdub", que van tenir el seu moment, el seu punt àlgid, i després van caure quasi en l'oblit, però el cert és que la selfie política encara té un bon ganxo (millor si és d'esquerra), sempre que no se n'abusi ni sigui impostat (que també n'hi ha).

La selfie, però, no deixa de tenir quelcom de narcisista, i això en política pot tenir lectures arriscades, quan no perilloses; en canvi no sé si podria tenir èxit el candidat GoPro, aquell que, enlloc d'enfocar l'objectiu vers sí mateix, l'enfoca, de forma subjectiva, vers el seu entorn.


Qui sap si algun dia veurem, en campanyes electorals, vídeos de candidats gravats amb càmeres GoPro, o ulleres Google Glass, mentre fan carrer o passegen per mercats, petonejant o no criatures!

Per cert, responent a la pregunta, en el meu cas particular, tot i veure el moment i la possibilitat, quan ens fèiem una de les fotos de grup, vaig preferir ni tan sols proposar-ho... No sóc gaire de selfies, jo...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada