dimecres, 20 de maig del 2015

El cartell electoral: les 6 diferències

Cartells electorals del 2007, 2011 i 2015
Les campanyes electorals comencen uns quinze dies del dia de les eleccions, però la feina de la campanya comença molt abans, setmanes abans, mesos abans.

Per a qualsevol candidat de qualsevol poble, vila o ciutat el moment de fer la foto de cartell sol ser un moment important, doncs aquella foto serà, a banda de la imatge del candidat, la principal imatge de la candidatura.

La foto de candidat sempre planteja algun dilema i molts dubtes, tot i que en el meu cas amb els anys els he anat esvaint a cada elecció: el color de la camisa, amb o sense corbata, amb o sense americana, amb o sense arracades...

En general l'americana encara és molt present però les corbates han anat desapareixent, de les fotos dels candidats, com amb els periodistes dels informatius... Les dones cap de llista, ho reconec, tenen una major variabilitat estilística; els homes, també amb la foto de cartell, solem ser més bàsics...

Hi ha candidatures que defugen de la foto del cap de llista, que prefereixen una foto de grup com a foto de cartell electoral; la majoria de candidatures fan de les de grup fotos que s'acompanyen en l'edició d'altres materials (programes, flyers...).

La foto del candidat, del cap de llista, de l'alcaldable en el cas de les municipals, serà la que, inserida en el format del cartell electoral amb el lema de campanya i les sigles del partit, serà escampada i penjada arreu, entrant en contrast, si n'hi ha, amb la dels altres candidats i partits. Les comparacions són odioses, però en les eleccions es fan, les fem!

Jo avui, però, no cerco el contrast amb els cartells dels altres dos caps de llista de les eleccions municipals de Sarrià de Ter, sinó el contrast amb el meu propi passat com a cap de llista a les municipals del 2007 i del 2011 (al 2003 formava part de la candidatura), el contrast amb els meus propis cartells electorals.

Els elements bàsics són els mateixos (fons blanc, color vermell i mateix candidat), però a partir d'aquí hi ha diferències més notables, d'altres menys visibles...

El pas dels anys es fa evident, per mi, amb les canes que cada vegada més poblen la meva barba; avui no sé si d'aquí a quatre tornaré a ser cap de llista a les municipals de Sarrià de Ter, però en cas de ser-ho tal vegada sobrevoli sobre la foto de candidat una nova pregunta: amb barba o sense?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada