dilluns, 22 de desembre del 2014

Sort de la bona

Amb la Bruixa d'Or de Sort, aquest estiu. Foto: Roger Casero

Jo avui també l'espero i com tu m'encantaria trobar-me-la. Trobar-la i que just davant meu, mirant-nos als ulls de fit a fit, em regalés el més gran i generós dels seus somriures!

No sé si la sort ens somriurà avui, aquella sort que fa destapar ampolles de cava al carrer o a un "Bar de Antonio" qualsevol, el del teu barri... Aquella sort que serveix primer per tapar forats, per, després, en molts casos, tenir-ne de nous, més grans i més profunds!

Però sí, fins i tot assumint aquest risc, avui tan tu com jo volem que la sort ens somrigui, que si no pot ser amb el premi gros que sigui amb un altre premi o que, com a mínim, d'alguna participació o dècim recuperem algun caler: com quan sortim a lligar les expectatives són sempre elevades al principi de la nit, però amb el pas de les hores i la ingesta d'alcohol qualsevol peça és caça major!


Si avui la sort no ens somriu la veurem, als informatius, dibuixada a les cares d'alegria dels afortunats, i confiarem que entre ells n'hi hagi dels que de debò la necessiten, que prou pena deuen ja haver passat! I els qui la necessitaven però els ha passat de llarg, que no sigui la sort, la fortuna, sinó la nostra suposada societat del benestar, qui els faci justícia!

Cauran com castells de naips els fràgils somnis que aquests dies la majoria de nosaltres hem anat teixint, alimentats per la il·lusió d'una probabilitat que ni ens molestem a calcular, però que sabem remota. En fem prou amb un bri d'esperança, per petit que sigui, que siguem nosaltres, per una vegada a la vida, els afortunats!

Si avui la sort no ens somriu tu i jo ens aferrarem a la salut, si la tenim, o a l'amor, si el conservem... i ens reconfortarem de nou amb el que tenim, doncs tot el que tenim no és, en la majoria dels casos, fruit de la sort d'un dia, sinó del treball de cada dia, de molts dies conservant la salut, cultivant l'amor i arraconant, en la mesura de les nostres possibilitats, diners per poder-ne gaudir! I ens consolarem afirmant que és aquesta, precisament, l'autèntica sort, sort de la bona!

Sigui quina sigui tan sols et desitjo, avui i sempre, que et duri, que et duri duri la bona sort!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada