dilluns, 15 de desembre del 2014

Multiplicar per dividir


El procés sobiranista és, diuen, un procés multiplicador, tot i que des de la seva eclosió (amb força a partir del 2010) no ha fet més, per moments o en alguns moments definitivament, que dividir entre:
I són més les divisions que podríem fer, però ara tampoc m'hi entretindré més. El creixement de l'independentisme a Catalunya aquesta darrers 4 anys és un fet; és un fet que ha crescut de manera exponencial i transversal; és precisament el seu creixement el que fa que per moments, de forma inevitable, l'independentisme es divideixi.

Aquests darrers dies ho hem vist amb el president Mas, nou i emergent líder de l'independentisme, i Oriol Junqueras i els respectius fulls de ruta. La lletania de retrets que els seguidors d'un i altre s'han fet aquests dies per Twitter faria mullar l'entrecuix a més d'un unionista...

Com més gruixut i nombrós és un moviment més complexa és la seva gestió, doncs dins un mateix traç gruixut poden conviure matisos o posicionaments quasi antagònics en altres qüestions aparentment tangencials que, d'una o altra manera, tard o d'hora, toquen i tocaran amb el moll de l'os (la independència).

I mentre l'independentisme es multiplica i, per moments, es divideix, es multipliquen també, per divisió, els partits d'esquerres (NeCAT primer, MÉS ara) i sembla que es multipliquen també els federalistes i/o els partidaris de terceres vies, tot i que tal vegada aquí caldria calibrar millor si el fenomen és de multiplicació o simplement de "sortida de l'armari".

Multiplicar per dividir, dividir per multiplicar... el resultat, el veritable resultat, el sabrem quan sumem el teu vot, el meu i els de tots els que votem quan votem... si votem quelcom abans de les properes eleccions municipals!

Mentre ens podem anar entretenint amb la nostra capacitat per multiplicar-nos i dividir-nos alhora!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada