divendres, 19 de desembre del 2014

El vídeo de la setmana: la loteria de l'anunci


D’aquí uns dies inevitablement serem a Nadal i també de manera inevitable s’esdevindrà, com cada any, tot el que les festes de Nadal suposen:  
  • il·luminació als carrers, que ja crema de fa dies... 
  • àpats familiars, alguns de més bon pair que d’altres...
  • compres de regals, cada vegada més només els necessaris
  • l’enèsima re-emissió de “Que bonic és viure”... 
  • i somiar per moments que el gros o la grossa de Nadal engreixin suculentament la nostra minvada economia domèstica.

El Nadal, però, també hauria de tenir coses evitables, per molts els dos darrers anuncis de la Loteria Nacional de Nadal: el de l’any passat per esperpèntic, el d’enguany per lacrimogen…És l'anunci de la Loteria de Nadal un dels elements (ja) inevitables, imprescindibles (?) que anuncien el Nadal!

Si l'anunci d'Estrella Damm anuncia l'estiu el de la Loteria Nacional de Nadal (el del "Gordo de Navidad", per entendre'ns) és dels que serveixen d'àngel anunciador del Nadal!

Com el de l'any passat l'anunci no deixa indiferent (o t'agrada o l'odies) i és possiblement aquest fet una de les coses que els publicistes busquen: que t'agradi o no l'anunci no passi desapercebut!

Bona mostra d'això són les moltes paròdies que s'han fet de l'anunci, el molt que se n'ha escrit; és un anunci que penetra en el nostre dia a dia a través de l'humor, del comentari que en fem, un anunci que genera expressions ("Antonio!"), un anunci que cala!

Tot i que amb elements diferents "El bar de Antonio" té els mateixos ingredients que "La otra Navidad"... I com aquell anunci el de la Loteria de Nadal és d'aquells que no podem deixar de veure i, l'original o una paròdia, compartir-lo!



Bon divendres!

Per cert, si la cançó de l'anunci us agrada, aquí podeu escoltar-la sencera i en el vídeo de baix interpretada en directe pel seu autor!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada