dijous, 11 de desembre del 2014

Peces in The River, operació tornada!


Potser hauria de comprar-me unes "safari", aquelles sabates, generalment de color marró clar, tirant a beix (ara n'hi ha de tots colors) de pell girada i sola de goma; quan era jove, jove de debò, fastigosament jove (adolescent vaja!) les "safari" solien calçar els meus peus...

Per pantalons podria posar-me uns texans, que de jove solia dur apedaçats de l'entrecuix; no entenc com és que els gastava tant d'aquella zona, de jove, però la meva mare sempre trobava la manera d'allargar-los la vida amb retalls d'altres texans, pedaços que cosia amb la mateixa traça que ara encara em cus la vora de tots els meus pantalons. Els pantalons d'ara, però, ja no els porto apedaçats com els duia abans...

La samarreta podria ser una de negra amb la portada del disc de Joy Division "Unknown Pleasures", que reprodueix blanc sobre negre unes ones de ràdio... Tot i que per a l'ocasió potser seria més encertada la de The Clash, amb la portada del "London Calling" on apareix Paul Simonon a punt d'esclafar el seu baix... De tant posar-me-la, aquesta samarreta, era ja quasi transparent!

La jaqueta seria texana, una Levi's d'aquelles amb dues "butxaques de cul" al pit i, naturalment, curtes de tir; diria que encara és per casa, penjada dins algun armari, tot i que fa molts anys que no me la poso...

Si fa o no fa els mateixos anys que no escoltava "Peces in the River", grup format per companys d'institut que al seu dia van ser, per mi i per molts, tota uns institució! És clar que aleshores també escoltava MCD, La Polla Records o Eskorbuto.

Ara aquell mític grup gironí nascut als passadissos de l'aleshores institut "Girona III" /(actual IES Carles Rahola) es retroba en un concert que faran a La Mirona! Bé, més que als passadissos de l'institut el grup es deuria formar als bars del seu voltant...

Les safari no les conservo, dels texans apedaçats ni rastre, les samarretes deuen ser en algun calaix, o en alguna caixa i la jaqueta texana espera viure una segona joventut que difícilment tindrà. Però el que sí encara conservo, i he tornat a escoltat aquests dies, és la maqueta de "The Peces in the River", "Los lunes llueve", encara amb el full, doblegat al costat de la cinta de cassete, amb les lletres de les cançons!

Serà divertit tornar a veure i escoltar en directe "Peces in the River", serà com tornar a una festa d'institut o a un concert de barraques quan les barraques es feien a la Copa i tenien envelat!

Podria anar al concert disfressat de mi mateix, del meu jo adolescent, però no crec que això de "tornar" sigui això; d'aquell adolescent amb cabells llargs, com del jo infant, en queda el record i el punt just de pòsit del meu jo actual.

Tornen "Peces in the River", però hi ha quelcom de nosaltres mateixos que difícilment tornarà mai, tot i que amb la música mai se sap, com amb les olors la música té la capacitat de transportar-nos i, fins i tot per moments, transformar-nos!

Serà qüestió, doncs, d'encomanar-me a la "Virgen de Guadalupe"!

Una foto publicada por Roger Casero Gumbau (@rogercasero) el


1 comentari:

  1. Peces in the river! els havia vist vàries vegades, per allà l`any 1992, kina gran època!! Tokaven un Hardcore bastant potable.

    ResponElimina