dimecres, 24 de desembre del 2014

El cul del Tió de Nadal

El de casa no només té la cara pintada, amb ulls i boca, fins i tot té gènere: és una "tiona"!

És l'Abril, la més petita, qui cada any li fa una cara nova i és ella, també, qui l'alimenta dia sí, dia també, des de principis de desembre!

Als seus 8 anys no es fa, encara, més preguntes de les necessàries, tot i que es queixa per moments de la poca solidaritat de les germanes en la responsabilitat d'alimentar la criatura! Les altres dues, més grans i que ja saben el pa que s'hi dóna, fan a tot estirar el mínim necessari, ni que sigui per dissimular!

Semblava que havia de ser l'any passat quan li caigués la bena dels ulls, però assedegada de respostes en va trobar una de convincent a YouTube!

Fa anys que el tió de casa és el mateix tronc, però en fa molts més el tronc que fa de tió a casa la meva mare, el mateix tió que jo, de petit, etzibava cops de bastó!

El de casa la meva mare és, com diu i agradaria a Quim Monzó, un "tió de debó", un tió sense cara pintada, ni barretina!

Aquests dies, però, donant voltes a aquesta qüestió del tió de debò vaig pensar que tal vegada ho seria el que, més enllà de tenir o no la cara pintada, tingués pintat al cul un cul, amb les natges ben rodones i un generós orifici de sortida que li facilités, per felicitat de tots, la més desitjada de les defecacions nadalenques!

Escatologia a banda, i ara cauré amb aquella odiosa nostàlgia dels que ja comptem els anys per unes quantes desenes, potser sí que prefereixo la tradició del Tió de Nadal sense cares (ni culs) pintades, ni barretines (o barrets de Pare Noel!) ni vídeos de YouTube fent de notari de fets que no requereixen que se'ls aixequi acta!

Amb cara pintada o no, però, sempre preferiré el Tió de Nadal al Pare Noel, que pot ser benvingut sempre que pugui conviure amb el nostre entranyable tronc!

Aquest vespre la "tiona" de casa deixarà el seu raconet de la cuina i presidirà, a la sala d'estar, un dels moments més màgics d'aquestes festes de Nadal, màgics fins i tot pels qui, com jo, ja li hem vist el cul!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada