dijous, 25 de desembre del 2014

Un Nadal de fotografia


Aquests dies, mirant fotografies d'altres Nadals, no he pogut evitar, per moments, que m'envaís un cert aire de nostàlgia; és el que té mirar fotos de fa 5, 8, 10 o 15 anys enrere! Gaire més enrere a vegades més que nostàlgia hi ha fotos que fan certa vergonya!

I no és l'evidència del pas dels anys el que alimenta aquesta nostàlgia, el pas dels anys genera altres emocions; és l'evidència que aquells moments viscuts tan sols podem recuperar-los en forma de volàtils records que atrapem i cosim amb anècdotes i retalls, fotografies, de la realitat viscuda...

El dia a dia, la rutina, la quotidianitat ens omple de vida la vida, però alhora ens la mata a cada segon amb hores i hores d'oblit, de fràgils records que s'esvairan en un ignot indret del nostre misteriós cervell.

Però en dies assenyalats com el d'avui, Nadal, o tants altres que afortunadament ens brinda el calendari, prenem la càmera de fotos, la de debò, no la del telèfon mòbil, i capturem instants amb la ferma voluntat d'atrapar, en cada fotografia, un banc de records, com el pescador espera atrapar amb la seva xarxa un banc de peixos.

També el Nadal d'avui i les seves festes seran, amb el pas dels anys i la vida, retalls que haurem de cosir i recosir per donar-los cos i forma de record, i tal vegada algun detall, alguna anècdota, serà memorable i esdevindrà categoria!

Retratem doncs el Nadal, retratem-nos el i per Nadal, però sobretot omplim de vida les fotos, que quan la vida ens manqui serà a les fotos, també les d'aquest Nadal, on els qui ens recordin l'aniran a cercar...

Bon Nadal!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada