dissabte, 8 de febrer del 2014

#MinutsMusicals de 1974 amb "El Gripau Blau" d'Ara Va De Bo


Als anys setanta del segle passat el grup d'animació infantil Ara Va de Bo era una referència imprescindible no només per a fer ballar grans i, sobretot, petits, sinó també per a recuperar cançons populars d'aquí i d'arreu!

L'animació infantil, molt vinculada al moviment folk i al món de l'educació, era una contribució més a l'esperit de llibertat, a la lluita per a la recuperació de la llengua i la cultura catalana i, naturalment, la democràcia!

Recordar Ara Va de Bo és també recordar en Xesco Boix; de fet tan el grup com el propi Xesco han estat referència per animadors infantils com Àngel Daban, ja amb una llarga trajectòria (a mi de menut ja em feia ballar!), Jordi Tonietti o Jaume Barri!

Ara Va de Bo es fa fundar l'any 1971 de la mà de  Núria Ventura, Josep Maria Pujol, Laura Pérez, Xesco Boix i Jordi Roura. L'any 1974 van publicar "El gripau blau", el seu quart disc, que a banda de la cançó que dóna nom al disc, també incloïa cançons com "Ampolla de vi", "El pobre músic" i "La cançó de les mentides".

A casa el disc, aleshores de vinil, va arribar un any següent, el Nadal de 1975, tal i com encara indica la contraportada del disc amb una breu anotació: "Bernat i Roger - Nadal 75".

Per si no el coneixíeu encara, doncs, us presento el gripau blau... aquell que es creia ser, però de veritat, res més que un príncep encantat!

Gaudiu-la!El gripau blau
(Les Braunstein. Lletra en català Josep Maria Andreu)

Vaig conèixer un gripau blau
un gripau blau babau
que es creia ser però de veritat
res més que un príncep encantat.

No es movia el gripau blau
el gripau blau babau
i es creia ric i tan bonic
que no volia cap amic.

Es pensava el gripau blau,
el gripau blau babau,
que era el seu cau com un palau
mireu si n’era de babau.

Ja feia dies que el gripau blau
que el gripau blau babau
de creure’s tan, tan important
a poc a poc s’ha anat inflat.

Molt em temo que el gripau blau
que el gripau blau babau
d’inflar-se tant li pot passar
que faci un pet com una gla.

Ara Va de Bo

Passen els anys... però 40 anys després el gripau blau segueix fent cantar la mainada!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada