dimecres, 5 de febrer del 2014

Quina televisió es mirava l'any 1974?

Fa 40 anys la televisió es veia en blanc i negre a la majoria de llars (no totes les emissions es feien en color, aleshores) i, també a diferència d'ara, no hi havia massa canals per triar: 2 canals: Televisió Espanyola (avui La 1) i l'aleshores conegut com l'UHF (el segon canal, avui conegut com La 2).

L'any 1974 la "tele" era monopoli de RTVE, creada l'any 1956; és evident que amb un sol distribuïdor i dos canals de televisió el concepte "zàpping" l'any 1974 encara no s'havia introduït a les llars espanyoles!

Comencem a rememorar el que es veia a la "tele" l'any 1974 amb la capçalera del Telediario:



Una de les sèries estrenades fa 40 anys va ser "El Picaro", escrita, dirigida i protagonitzada per Fernando Fernán Gómez, una particular visió històrica de la "picaresca" espanyola...



Seguint amb l'humor, aquest però adreçat a un públic més infantil, l'any 1974 també es va estrenar a Televisió Espanyola la celebrada sèrie "Pippi Calzaslargas"...



Però si cal destacar un programa infantil del 1974, és obligatori mencionar "Un globo, dos globos, tres globos", estrenat també fa 40 anys!



Un altre dels programes mítics de TVE estrenats l'any 1974 és el concurs musical "Gente Joven"!


Un programa curiós era "35 millones de españoles", un programa que, com molts dels d'avui, tractava l'actualitat amb un toc d'humor de la mà d'Alfredo Amestoy!


No tot eren, però, series de facturació casolana... A banda de "Pippi Calzaslargar" altres sèries estrangeres estrenades a Televisió Espanyola l'any 1974 van ser "McCloud", "Ivanhoe" (encara que enregistrada a finals dels anys '50!), "Banaceck", o "Los Picapiedra"!












Veient la "tele" de fa 40 anys podem observar que sí, que hi ha major qualitat d'imatge i só, més canals i infinitat de programes, però gran part del que avui veiem ja existia, si fa o no fa, fa 40 anys!

Però cal recordar que fa 40 anys hi havia, encara, el "No-Do"! Bé, hom podria considerar que avui el "No-Do" també el podríem trobar el alguns programes d'alguns canals...



Sí, sé que són molts més els espais i programes de televisió que es veien fa 40 anys! Tan sols volia fer un cop d'ull enrere i mirar, amb un punt de nostàlgia, el que es va estrenar a la "tele" l'any que em va veure néixer!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada