dimecres, 27 de novembre del 2013

Avançar en igualtat i drets socials


Fa més de 40 anys, quan la dictadura marcava el pas de totes les coses del nostre país i quasi totes les de les nostres vides, avançar cap a la democràcia era avançar cap a la llibertat, cap a les llibertats!

Conquerida la llibertat vam creure que la democràcia no només ens donaria drets, sinó sobretot que ens garantiria el seu just exercici. Conquerida la llibertat vam creure que la democràcia garantiria la igualtat, la igualtat d'oportunitats per a tothom.

Però amb els anys ja viscuts de democràcia ja hem vist que no, que per si sola la democràcia no ens garanteix plenament els drets i la igualtat; com va dir Bill Clinton, és l'economia, estúpid!

La realitat d'avui ens fa veure d'una manera clara i nítida que és l'economia, el model econòmic i financer que tenim, les perversitats del model capitalista, el que retalla drets i tenalla la igualtat. Només cal veure les notícies: atur, desnonaments, pobresa... Minven els drets, creixen les desigualtats!

Personalment i col·lectivament podem avançar vers molts horitzons, però allà on vulguem anar, sigui on sigui, cal avançar-hi fomentant la igualtat i garantint els drets socials.

Les entitats socials de Catalunya, aplegades sota el paraigües de la Taula d'entitats del Tercer Sector Social, ens trobarem a partir d'avui en el IV Congrés del Tercer Sector per avançar en aquestes dues línies, per avançar i fer avançar la societat, la política, l'economia en igualtat i drets socials.

Fa més de 35 anys que la democràcia marca el pas de totes les coses del nostre país i quasi totes les de les nostres vides; si volem seguir avançant cap a la llibertat hem d'avançar en igualtat i drets socials.

Aquest és un camí irrenunciable, si més no, pel conjunt de les entitats del tercer sector social de Catalunya. T'hi sumes?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada