dimarts, 19 de novembre del 2013

Contra el PSC, no tot s'hi val!


Tothom s'atreveix a criticar el PSC, fins i tot jo! El PSC és un partit, com tota la resta, que està exposat a la crítica política, però d'un temps ençà, i a vegades per mèrits propis, el PSC és l'ase dels cops de la política catalana.

Que pren posicions a favor del dret a decidir, rep per la dreta catalana i espanyola espanyolista i rep, també, l'amical plantofada del PSOE. Que diu que el seu dret a decidir és amb una consulta pactada i legal, i no per la via del l'article 150.2 de la Constitució, rep per part de la resta de partits que estan a favor del dret a decidir...

I mentre uns diuen que el PSC s'alia amb els separatistes, d'altres diuen que s'uneix amb els unionistes, circulant pel mig el PSC va perdent votants a dreta i esquerra... però aquest és un altre tema!

El fet és que al PSC li cauen plantofades de totes bandes. I sí, algunes de les crítiques que rep no només les accepto, sinó que també les comparteixo, però sembla que s'ha posat de moda insultar el PSC i, per mèrits que hagi pogut fer, no tot s'hi val.

M'ha molestat especialment la frase que Oriol Junqueras va deixar anar a Rac1:
No demanem al PSC que sigui independentista, però sí que li demanem que sigui demòcrata i estigui a favor del dret democràtic més bàsic de tots.”

El PSC pot ser o no ser moltes coses (és federalista, no és independentista), però que no defensi la mateixa via per exercir el dret a decidir que d'altres partits (ERC, per exemple), no el converteix en partit que no partidari de la democràcia.

Segons el GDLC un demòcrata és un "partidari de la democràcia": "Doctrina política que defensa la intervenció del poble en el govern i en l'elecció dels governants".

No li pot demanar Junqueras al PSC que sigui demòcrata, perquè el PSC, des de la seva fundació, és un partit demòcrata, partidari de la democràcia.

La frase em sembla tramposa, pròpia de la política, tot i que en aquest cas jo tampoc comparteixi la posició oficial del PSC sobre el dret a decidir; però d'aquí a demanar que el PSC sigui demòcrata!

El PSC, com la resta de partits, ha d'estar exposat a la crítica, naturalment, però no tot s'hi val contra el PSC!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada