dilluns, 28 d’octubre del 2013

Els 6 punts del #Barça sobre el #RealMadrid


Tan cert és que el Barça ha superat el primer parcial de la temporada amb millors resultats que joc com cert és que, a dia d'avui, el Barça avantatja al Real Madrid en 6 punts que, tal vegada, podrien ben bé ser aquests:

1.- La porteria

Globalment la parella de porters del Real Madrid (Casillas + Diego López) és superior a la del Barça (Valdés + Pinto), però al Barça la porteria gaudeix d'una estabilitat (fins a final de temporada) que la del Real Madrid no té.

Quan semblava que el debat a la porteria blanca s'acabaria amb Mourinho (mort el gos s'acaba la ràbia) Ancelotti l'ha mantingut viu fins a prendre la salomònica decisió de fer jugar Diego López a la Lliga (és a dir, regularment) i Casillas a la Champions i a la Copa del Rei.

La irregularitat de Casillas en un any (el 2014) de Mundial fa que el porter de Mòstoles vagi desfullant, jornada a jornada, la seva particular margarida: em quedo; me'n vaig; em quedo; me'n vaig...

Sabem que Víctor Valdés marxarà a final de temporada (i que la secretaria tècnica té un repte major en trobar-li substitut); el dubte és saber si Casillas marxarà abans del Real Madrid!

2.- El joc

El Barça ha d'acabar de polir el seu joc; el Real Madrid encara l'ha de trobar! Amb més o menys encert i fortuna, el joc del Barça es reconeix, mentre el del Real Madrid ofereix encara massa interrogants.

Al clàssic de dissabte Ancelotti va revolucionar l'alineació del Real Madrid de tal manera que semblava que ni els mateixos jugadors blancs l'acabaven entenent, com la pròpia disposició dels jugadors sobre el terreny de joc: Ramos de mig centre defensiu i Bale de davanter centre, amb Benzema a la banqueta i Morata a la graderia!

Ja ho diu tothom i no és profecia: Ancelotti va regalar, al clàssic de dissabte, una hora de partit al Barça... fins que va refer el seu equip ordenant el mig del camp i la davantera... Aleshores, però, ja era massa tard. Mal dia per experimentar...

3.- La davantera

El travesser va impedir a Benzema reivindicar-se en un gran partit; una vaselina, una extraordinària vaselina va permetre a Alexis robar un bocí del cor de molts "culers". Ambdós davanters han estat qüestionats per les respectives aficions, però mentre el francès perd valor al Real Madrid el xilè en guanya al Barça.

Al Real Madrid el debat ja és ben viu: Benzema o Morata? Al Barça el debat és amb quina alternativa jugarà a la davantera: amb Pedro? Amb Alexis? Potser Tello? Pedro i Alexis han tingut bons moments aquesta temporada; quan no és l'un és l'altre... Benzemà ha tingut molts mals moments i Morata pocs (per les poques oportunitats que ha tingut) bons moments!

4.- Neymar vs Bale

Neymar i Bale són els dos grans fitxatges d'aquesta temporada de Barça i Real Madrid, no només per la quantitat de diners que han costat, sinó, i sobretot, pel que s'espera d'ells. Neymar ja ha començat a amortitzar el seu cost a base de joc, assistències i gols. A Bale encara se l'espera.

La seva contribució al clàssic de dissabte exemplifica molt el moment de cada jugador: Neymar actiu i decisiu, Bale desaparegut, estèril...

5.- Messi vs CR7

Messi ha començat aquesta temporada castigat per les lesions; CR7 ha començat en plena forma! Tot i jugar menys partits la contribució de Messi, pel que fa als gols, és notable al Barça, però la seva absència, fins i tot la seva puntual manca d'inspiració la relativitzen el bon estat de forma dels seus companys (Neymar, Alexis, Pedro).

A dia d'avui el Barça sembla més preparat per jugar, si cal, sense Messi que el Real Madrid sense CR7; sembla tenir més remei el Barça contra la "Messi-dependència" que el Real Madrid contra la "Ronaldo-dependència".

6.- "Tata" Martino vs Ancelotti

El "Tata" Martino i Carlo Ancelotti han aterrat a Barça i Real Madrid per afrontar el post - Guardiola / Tito i el post - Mourinho respectivament, tasca ja per si sola gents fàcil. A dia d'avui sembla gestionar millor la situació el "Tata" Martino, tot i no haver entrenat mai a Europa, que no pas Ancelotti, entrenador amb una llarga i exitosa trajectòria al futbol europeu.

Martino sembla haver trobat ja les claus del vestidor blaugrana pel que fa a la gestió de la plantilla, deixant-se aconsellar per membres de l'antic equip tècnic (ara integrats al seu: Roura, Altimira...), però també sabent marcar, des del primer dia, la seva pauta, exemplificada amb les rotacions: fer seure Messi, Iniesta...

Ancelotti sembla més perdut, si bé és cert que no hem d'oblidar que ha heretat un vestidor cremat, incendiat per Mourinho!


A dia d'avui el Barça té sis punts més que el Madrid; són aquests sis o en poden ser d'altres... en poden ser més, fins i tot, però també menys...

Al capdavall la gràcia del futbol (potser també el seu drama) és que el que marca la diferència dels sis punts és si la pilota entra o no entra, si la refusa el porter, el pal o si un penal es xiula o no (i si ex xiula, si es marca, CR7!).

Ara bé, jugades puntuals poden explicar un partit, però mai justificar una temporada...

Que apassionant veure i viure aquesta temporada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada