dijous, 17 d’octubre del 2013

3 accions que pots fer per combatre la #pobresa avui, #diapobresa, o qualsevol dia!

Imatge: donemelminnordenosaltres
"Tu formes part de la solució". M'agrada molt aquest lema que la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya utilitza enguany en motiu del Dia Internacional contra la Pobresa.

Si tu i jo formem part de la solució alguna cosa haurem de fer per lluitar contra la pobresa!
Modestament us proposo 3 accions que podeu fer, podem fer, per combatre la pobresa:

1.- Informa't i informa.

Informa't sobre la pobresa a casa nostra, perquè sí, a Catalunya hi ha pobresa, i qui més la pateix són els infants! Però no ens quedem només amb les dades, aprofundim, des d'una visió crítica, en les causes de la pobresa, entre les que hi ha, i no és cap paradoxa, la riquesa. I és que ja sabem, avui, que fins i tot treballar ens farà pobres!

Informa't i pren consciència, però avui també pots fer prendre consciència al teu entorn més immediat parlant sobre la pobresa, les seves causes i els seus efectes, a casa, fent el cafè amb els companys de feina, compartint contingut a les xarxes socials i sobretot dient-hi la teva!
2.- Dóna.

Si vols fer un pas més i activar-te per lluitar contra la pobresa pots donar:
  • Dóna el teu temps, fent de voluntari, ja sigui en una acció puntual o bé amb un compromís més sostingut. Ben segur que tens ben a prop (al teu barri, al teu poble, a la teva ciutat, a la comarca...) una entitat social que treballa per eradicar la pobresa i que necessita el teu temps i dedicació.
  • Dóna el que no necessites, el que et sobra o compra per un altre: dóna roba, aliments, productes de primera necessitat o, simplement, deixa un cafè pagat!
  • Dóna diners, bé fent una donació (a la mida de la teva butxaca!) a un projecte o entitat que lluitin contra la pobresa, o bé essent soci, pagant una quota, d'una entitat o organització social
3.- Comparteix.

Facis el que facis, ja sigui informar-te o donar, comparteix la teva experiència. Si tu formes part de la solució la teva acció no ha de quedar silenciada! Parla sobre la teva aportació per lluitar contra la pobresa, socialitza-la, fes-la conèixer via boca-orella, explica-la al teu bloc, si en tens i comparteix-la a les xarxes socials...

Per cert, si avui piules sobre la pobresa tingues en compte aquestes etiquetes#17O a banda:
No sé si tu i jo som part del problema, m'agradaria pensar que no... però sí que tinc clar, molt clar, que tu i jo som part de la solució!

Ens activem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada