dimarts, 15 d’octubre del 2013

Dones d'avui, al món rural


Avui, Dia Internacional de la Dona Rural, recupero una entrevista que el programa "Els Matins" de TV3 va fer a Dolors Puig-Alsina, copropietària d'explotació ramadera, i la Misericòrdia Montlleó de la Fundació Món Rural.Per cert, per mi la cara de la dona al món rural és la de la meva àvia Juanita de Cantallops... Però una altra gran dona rural de la meva família va ser la meva besàvia, la Maria Llonch Sobrepera, una dona valenta i lluitadora que va saber estar sempre al peu del canó, malgrat veure-les, i patir-les, de tots colors! Al cap i a la fi, lluitadora com la majoria de dones!

Molt em temo, i això pot ser comú a moltes famílies, que seguiré veient, a la meva família, la dona rural més en clau de passat que no pas de present i, encara menys, de futur! No veig, ara per ara, tot i que és encara aviat, que cap de les meves tres filles vulgui fer a l'inversa el pas que al seu dia va fer la meva mare: deixar la ciutat per anar a viure a poble per ser una dona en el mon rural o, perquè no, una dona rural!

Qui sap si, paradoxalment, serà l'àmbit rural una bona sortida de futur!

Més enllà de les derivades familiars, la meva admiració per les dones rurals d'avui, que des de la lluita per la igualtat (d'accent tradicionalment més industrial i urbà), contribueixen a preservar molt més només que un sector productiu!

Si avui és el vostre dia, moltes felicitats!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada