dilluns, 11 de març del 2013

La de la #igualtat, és també una lluita esgotadora! #8m #diadones #diadeladona #8demarç

Imatge: Kalvellido
Si no mil·lenària, la de la igualtat és una lluita, com a mínim, centenària!

Durant tots aquests anys de lluita i reivindicació, són molts i evidents els avenços que en matèria d'igualtat s'han assolit, eradicant moltes desigualtats per raó de gènere, encara que no totes!

Són molts els anys de lluita, però resulten encara insuficients per assolir la plena igualtat d'oportunitats, malgrat els avenços! És molt el camí que resta per recórrer, un camí, és evident, que homes i dones hem de fer junts.

El 8 de març, dia internacional de les dones, simbolitza com cap altre dia aquesta lluita i reivindicació per la igualtat; és un dia que sobretot serveix per a donar visibilitat a la lluita, al camí fet i a tot el camí que encara resta per fer; és un dia de manifestos, manifestacions, activitats i reivindicacions, moltes reivindicacions!

Però aquest passat 8 de març, al costat de la lluita, la reivindicació, al costat dels missatges de denúncia, els que marquen el camí que no convé prendre, que cal abandonar, i els d'esperança, els que marquen el camí a seguir, vaig topar amb un missatge d'esgotament, amb el missatge d'una dona cansada!

 No l'assolirem mai. L'ésser humà fa valdre el seu poder en qualsevol tipus de relació, és consubstancial a l'espècie. Cansada.

No he sabut encara què respondre-li; el cansament és evident, i ella el va expressar responent-me una piulada. Aquest cansament i les dones l'han expressat, l'heu expressat, dia sí, dia també en el vostre dia a dia, en la vostra convivència quotidiana amb nosaltres, els homes. No calen exemples...

Però el què m'inquieta del missatge és que desprèn una certa resignació, una mena de "no hi ha res a fer" que em preocupa! Fins ara la lluita no ha estat en va, tot i que sí, pot haver estat, per moments, per molts moments, esgotadora i fins i tot tràgica!

El camí pot cansar, però no l'hem d'abandonar mai; i ens equivocarem, ben segur, més els homes que les dones, però l'hem de saber refer, l'hem de poder reprendre .. I sí, quan el camí sigui esgotador, quan ens cansi fins a esgotar-nos l''ànim, quan us cansi fins a esgotar-vos l'ànim, atureu-vos i descanseu!

Si no mil·lenari el camí per la igualtat és, com a mínim centenari; normal i comprensible que les dones estigueu, per moments, cansades!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada