diumenge, 21 de novembre del 2010

El socialisme segons #ErnestLluch

@quimnadal, #PresidentMontilla, Rubalcaba i @marinageli recorden #ErnestLluch (en motiu del 10è aniversari del seu assassinat). Foto: Maria Mercè Gumbau Reynalt, publicada al meu Twitxr


El socialisme és portar la màxima llibertat, la màxima igualtat i la màxima fraternitat possibles a les persones que viuen en societat. Per assolir-ho no n’hi ha prou amb polítiques públiques, sinó que també cal que la moral i l’ètica de les persones canviï paral·lelament. 
Hem de canviar les coses però hem de canviar les persones. Penso que hem de fer nostres els valors del cristianisme primitiu i del cristianisme humanista. Hem d’incorporar els valors de la companyonia dels treballadors a la feina i a la seva organització autònoma. L’ètica del treball i de la feina ben feta ens ha de vertebrar. Col·lectivament hem de maldar perquè els flagells i les causes de desigualtat desapareguin: la por a la malaltia sense assistència, la vellesa sense recursos, el no poder estudiar, si es tenen condicions i ganes.Volem també que la formació de les persones ens permeti de fruir del lleure d’una manera creativa i enriquidora. 
Hem de fer això estenent la nostra mirada prop de nosaltres, però mirant tot el planeta que volem conservar, perquè la immensa majoria hi visqui en condicions i en llibertat, que és un fi en si mateixa.

2 de gener de 1999  

------------------------------

pd1: El PSC homenatja Ernest Lluch en el desè aniversari del seu assassinat

pd2:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada