dimecres, 10 de novembre del 2010

Cauen les previsions al Centre de Visitants del Gironès

Publicava dies enrere, a mitjans d'octubre, el diari El Punt aquesta breu notícia:

El PSC qüestiona el futur del centre de visitants

El grup municipal del PSC, a l'oposició a l'Ajuntament, no veu econòmicament viable el centre de visitants del Gironès, que s'està construint al municipi. El portaveu del grup, Roger Casero, considera “exagerat” el cànon d'explotació de l'espai gastronòmic del centre. Segons Casero, “l'estudi de viabilitat econòmica aprovat pel Consell Comarcal valora el cànon en 2.562 euros al mes”. Casero recorda que fa pocs dies es va declarar deserta la posada a licitació pel bar restaurant del centre d'acollida turística (CAT) de Ripoll, “que té unes funcions similars i pel qual es demanava un import de 800 euros al mes”.

La notícia sintetitzava el què al llarg de la segona quinzena del mes de setembre vaig anar opublicant al bloc:
La viabilitat econòmica del Centre de Visitants el Gironès 
CAT vs Centre Visitants del Gironès 
2.500 € pel Centre de Visitants - 800 € pel CAT Ripoll: una missió impossible!

Dies després de publicar-se aquesta breu notícia des del propi Consell Comarcal del Gironès em van assegurar que els imports del cànon d'explotació per la concessió administrativa serien inferiors als 800 € i, per tant, molt per sota dels 2.562 € que marcava l'estudi de viabilitat.

És a dir, que sembla que finalment es toca de peus a terra i parlem de números reals, no de números teòrics (estudi de viabilitat) que ha fet una empresa (Emblema Serveis Audiovisuals) per encàrrec del propi Consell Comarcal del Gironès (i s'entén que per tant haurà cobrat), que ara posa en entredit davant la propera entrada en funcionament del servei. I si del què es tracta és de facilitar que aquests espais gastronòmics i de botiga es puguin licitar satisfactòriament a preus raonables, no hauria de contemplar-ho això, l'estudi de viabilitat econòmica?

És a dir, com si de fulles de tardor es tractéssin, les previsons comencen a caure. Per tant s'entén que les previsions d'ingrés del Consell Comarcal del Gironès (més de 100mil € amb 25.000 visitants!) també cauran, pel que les previsions de despesa també s'hauran de minimitzar (110.260 €)...

I fins potser algun dia semblarà que l'objectiu dels 30.000 visitants l'any era un caprici meu i del PSC de Sarrià de Ter! I recordem-ho: 1 visitant = aquella persona que genera una despesa de 2 € per accedir a l'Espai expositiu –centre d’interpretació del territori que hi haurà a la primera planta (segons l'estudi de viabilitat, és clar!).

La meva sensació, davant aquest festival de números, és com si el Consell Comarcal del Gironès vengués un F1 al govern municipal de Sarrià de Ter i d'entrada li entregués un kart! Gat per llebre!

I el govern de Sarrià de Ter davant tot això es mostra impassible, potser només pendent del compte enrere, esperant el dia de la inauguració, combregant amb les rodes de molí comarcals...

La responsabilitat de la gestió d'aquest equipament és del Consell Comarcal, però des del PSC de Sarrià de Ter entenem que des del nostre poble, en defensa dels nostres interessos i del molt que hem posat en joc, hem de vetllar perquè aquest equipament pugui satisfer les expectatives que ens han anat venent des del principi, i que un preu polític, econòmic i social tan elevat ens ha costat a Sarrià de Ter. I la meva percepció és que aquesta feina a Ssarrià de Ter només la fa el grup municipal del PSC, només la fem nosaltres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada