dimarts, 23 de novembre del 2010

@TOTSfemVic per foragitar el discurs racista i xenòfob de la campanya electoral #28N

Em va agradar llegir, dies enrere, que la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya va fer entrega al Parlament d'un manifest (pdf, 3 pàg.) contra l’augment d’un discurs racista i xenòfob durant la precampanya electoral.

Que responsablement una entitat de tercer nivell com la Taula del Tercer Sector Social hagi de fer aquestes accions és símptoma que, malauradament, algunes formacions polítiques a Catalunya s'alimenten d'un discurs racista i xenòfob que, engolit en grans dosis, després vomiten demagògicament.

Sense tenir-ne l'exclusiva, però sí essent-ne la punta de llança, Plataforma per Catalunya n'és un exemple i amb aquest discurs ha anat fent-se un lloc en l'escena política viguetana, osonenca i, en definitiva, catalana. Mala peça al teler!

I en aquest context ahir es va presentar a Vic el col·lectiu Tots fem Vic 28N (Facebook i Twitter), impulsat per membres de la comunitat universitària de la UVic amb la finalitat de fer una crida a la ciutadania de Vic per la convivència a través d'una carta oberta a la que s'hi van sumant més i més adhesions.

Aquestes són les 5 idees principals de Tots fem Vic 28N (en pdf, 5 pàg):   

IDEA 1: Les etapes de major creixement econòmic de Catalunya, Osona i Vic han coincidit amb importants fluxos immigratoris.

IDEA 2: L’estructura productiva d’Osona i Vic juga un paper clau per atraure població immigrant

IDEA 3: La “marca ciutat” Vic surt perjudicada si es projecta al món com ciutat intolerant i conflictiva.

IDEA 4: Les competències sobre política d’immigració estan transferides a la Unió Europea. Parlar d’això en l’àmbit local és parlar per parlar (demagògia).

IDEA 5: La immigració afavoreix el sistema de la seguretat social

De moment només recullen adhesions de gent de Vic o vinculada a comunitat educativa de la UVic, però segurament seran moltes les peticions d'adhesió que els arribaran d'arreu de Catalunya...

En qualsevol cas manifesto aquí la meva adhesió a la causa de foragitar el discurs xenòfob i racista de la campanya electoral en particular, i de la política en general!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada