divendres, 26 de novembre del 2010

El programa electoral dels @socialistes_cat a mida! #eleccions #28N


T'has llegit el programa electoral del PSC?

O bé, per no ser tan intrusiu, podria preguntar: qui es llegeix els programes electorals?

I amb un punt de realisme també podria preguntar: algú es llegeix els programes electorals?

Entre les més de 90 pàgines del programa electoral del PSC (pdf) possiblement només t'interessa saber què proposem els socialistes sobre un o alguns temes, aquells que realment són del teu interès.

Fes-te el teu programa a mida és una aplicació web del PSC que et permet segmentar el programa electoral segons el teu propis interessos. Pots seleccionar les propostes que més t'interessen de les diferents àrees temàtiques del programa electoral del PSC. Entrant en una àrea temàtica podràs veure les propostes més destacades del programa del PSC i aquelles que t'interéssin les podràs afegir per a confeccionar, totes elles, el teu propi programa electoral del PSC, que també et podràs descarregar en format pdf.

D'altra banda Fes-te el teu programa a mida també et permet compartir les propostes que més t'interéssin a les xarxes socials.

Qui diu que els programes electorals són llargs i avorrits! El del PSC és, sobretot, un programa electoral interactiu, un autèntic programa electoral 2.0!

Fes-te el teu programa a mida!

-------------------------------

pd: aquests són els 10 compromisos del PSC amb les comarques gironines:

1.- Liderarem a les comarques gironines un gran projecte sanitari, assistencial, docent i de recerca amb la Catalunya nord. Construirem el nou hospital Josep Trueta, finalitzarem els d’Olot i el transfronterer de Puigcerdà i continuarem la modernització del de Blanes. També construirem el centre d’alta resolució de Santa Coloma de Farners i el segon CAP de Figueres.

2.- Construirem, substituirem i/o ampliarem 60 escoles i instituts al llarg de les comarques gironines. Promourem el Consorci “Girona societat educadora” per estimular bones pràctiques i experiències innovadores en les nostres institucions educatives d’acord amb l’esperit i la lletra de la nova LEC (Llei d’Educació de Catalunya). També crearem 2000 noves places públiques d’escola bressol per a infants de 0 a 3 anys i 400 noves places de residència per a gent gran.

3.- Constituirem el Consorci “Giron@, societat creativa”, amb els principals agents socials i econòmics de les comarques gironines per estimular iniciatives i empreses vinculades a l’economia del coneixement, i per promoure sinergies positives entre els diferents sectors productius gironins (per exemple el turisme i la cultura). Tot això ho farem en estreta col·laboració amb la UdG, el Parc Científic i Tecnològic i tots els centres de recerca, públics i privats, de la demarcació. Farem de la lluita contra l’atur una prioritat. Crearem 3000 nous contractes de formació-treball per alumnes de Formació Professional.

4.- Establirem un compromís de subministrament elèctric a equipaments i serveis, indústries i usuaris amb REE (Red Eléctrica Española) i les empreses de distribució a partir de la suficiència energètica, la millora permanent i el manteniment de la xarxa de distribució i l’impuls de les energies renovables.

5.- Potenciarem la definició d’”Anelles Verdes” a les àrees urbanes de Figueres, Banyoles, Olot i Girona i construirem les vies verdes de Sant Joan de les Abadesses-Vilallonga de Ter, Sant Joan de les Abadesses-Olot i Ripoll-Vic. També construirem, de comú acord amb els ajuntaments, la totalitat del Camí de Ronda entre Portbou i Blanes, i assumirem la seva promoció integral com element estratègic de desenvolupament econòmic i turístic del territori.

6.- Desplegarem un servei de rodalies ferroviàries i de TrenTram a la demarcació de Girona i reestructurarem els trens regionals a partir de l’assumpció de la gestió per part de la Generalitat de Catalunya.

7.- Iniciarem o completarem les següents obres:

El desdoblament de l’eix transversal.

L’anella de les Gavarres.

El perllongament de la C-32 a Blanes i Lloret.

Construirem la Variant Est de Ripoll.

Desdoblament de la C-31 Platja d’Aro-Palamós.

Desdoblament de la C-66 Banyoles-Besalú.

Variant d’Olot.

Corredor Brugent-Ter.

Variant de Les Preses.

Condicionarem i millorarem les carreteres de Medinyà a Verges (GI 633 i GI 634), la de Rupià a Parlavà (GI 642) i la de Parlavà a Torroella de Montgrí (GI 643).

8.- Aconseguirem el traspàs de l’Aeroport de Girona

9.- Mantindrem la comissaria dels mossos d’esquadra de la ciutat de Girona, traslladarem la seu de la regió policial a Salt i construirem una nova comissaria de mossos d’esquadra a la Jonquera.

10.- Executarem els regadius de la Muga i completarem els del Baix Ter. Promourem la progressiva devolució del cabal del Ter per assegurar el cabal ecològic, la regeneració dels aqüífers, els regadius del baix Ter, la recuperació de la presa de Colomers i l’abastament de la Costa Brava.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada