dimarts, 1 de juny del 2010

El govern actua contra l'esperit del conveni signat amb Caixa Catalunya pel Coro

 Part del targetó d'invitació de la inauguració del Coro, l'any 2006

La setmana passada lamentava la decisió de l'equip de govern municipal de retirar l'equipament informàtic de "El Coro"; doncs bé, després d'haver buscat entre carpetes i per la sala de premsa de Caixa Catalunya he confirmat el què recordava: la retirada dels ordinadors va en contra d'allò acordat, conveniat, entre l'Ajuntament de Sarrià de Ter i la Fundació Viure i Conviure de l'Obra Social Caixa Catalunya a l'anterior mandat.

Amb la decisió de retirar, alegrement, els ordinadors de "El Coro", el govern municipal de Sarrià de Ter actua contra l'esperit d'un conveni signat, contra uns acords que precisament volien potenciar l'ús de les noves tecnologies en aquest equipament.

El tercer punt del conveni signat l'any 2005 entre la Fundació Viure i Conviure de Caixa Catalunya i l'Ajuntament de Sarrià de Ter acordava:

"Tercer-. La col.laboració de l’Obra Social de Caixa Catalunya es concretarà en una aportació econòmica de 120.202,42 euros ( cent vint mil, dos-cents dos amb quaranta dos euros ) que lliurarà a l’Ajuntament de Sarrià de Ter previa certificació de les despeses atenent als criteri següents:

A. els conceptes de despesa podran ser en matèria d’obres i mobiliari.
B. es reservarà una part de la totalitat per adquirir equips informàtics per ubicar una aula d’informàtica en l’equipament que haurà d’estar connectada a la xarxa d’internet i disposarà d’una programació bàsica de cursos bàsics a nivell d’usuari."

Aquesta voluntat de potenciar l'equipament de "El Coro" com un espai intergeneracional i obert a les noves tecnologies també es reforçava al comunicat que l'Obra Social Caixa Catalunya va elaborar en motiu de la inauguració de l'equipament, a mitjans del 2006:

"La col·laboració entre l’Obra Social de Caixa Catalunya i l’Ajuntament de Sarrià de Ter s’ha centrat en la millora de la qualitat de vida i el benestar de les persones grans del municipi, entesa des del concepte de la participació activa. A tal efecte, la Fundació Viure i Conviure de l’Obra Social de Caixa Catalunya, ha mostrat el seu interès en col·laborar en les actuacions que l’Ajuntament de Sarrià de Ter porta a terme, especialment des de l’equipament actualment denominat Club Sant Jordi “El Coro” de Sarrià de Ter. Al mateix Club, s’ha reservat una aula d’informàtica connectada a internet i que disposarà d’una programació bàsica de cursos a nivell d’usuari."

El govern municipal hauria de tornar a instal·lar equipament informàtic; si no ho fan per convenciment, per vocació de servei públic, haurien de fer-ho per responsabilitat i per evitar l'incompliment d'uns pactes signats.

Aquest dilluns vam presentar la instància (en pdf al Google Docs) demanant la restitució de l'equipament informàtic a "El Coro" i ahir vam enviar el comunicat de premsa.Que trist, però, haver de reclamar les coses d'aquesta manera, no?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada