diumenge, 6 de juny del 2010

Reunió del PSC de les CCGG amb entitats socials

Foto dels assitents a la reunió. PSC

Dies enrere vaig acompanyar a la Pia Bosch, diputada al Parlament i coordinadora del programa electoral del PSC de les comarques gironines, i la senadora Pepa Celaya, que també és la secretària de Política Social del PSC de les comarques gironines, amb d'altres regidors socialistes (Salt i Olot), en una reunió amb diferents entitats socials de Girona amb la finalitat d'escoltar-les, d'escoltar les seves preocupacions i propostes per tenir-les presents a l'hora de preparar el programa electoral, en clau comarques gironines, del PSC per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

La reunió va ser un diàleg obert en el què vam poder parlar de molts temes, però possiblement no de tots els necessaris, tot i que hi vam estar prop de dues hores... Al final una de les peticions de les entitats, de cares a les properes eleccions, va ser no utilitzar la immigració com a arma electoral...

Aquesta és la nota publicada al web de la Federació del PSC de les comarques gironines:

El PSC obre nous espais de debat amb entitats socials de les comarques de Girona

La coordinadora del programa electoral del PSC a comarques gironines i diputada al Parlament, Pia Bosch, acompanyada de la senadora Pepa Celaya i dels regidors Roger Casero (Sarrià de Ter), Maria Quer (Salt) i Albert Rubirola (Olot) , s’han reunit amb representants d’entitats socials de les comarques de Girona per recollir idees, propostes i suggeriments.


La trobada s’ha plantejat com un espai de debat que ha permès als representants de Càrites Diocesana, Creu Roja i la Fundació SER.GI exposar quina és la realitat de la seva activitat social en la conjuntura actual de crisi. Pia Bosch els ha demanat que exposessin les seves idees i els seus suggeriments per tal de poder-los tenir en compte a l’hora de treballar en el programa electoral.

Tots els assistents en aquest espai de debat han coincidit en què l’administració local i autonòmica ha de liderar una nova estratègia que permeti unir i sumar els esforços de totes les entitats socials per tal d’optimitzar recursos i atendre a totes les persones amb necessitats.

Segons Càrites Diocesana l’actual situació de crisi ha fet que aparegui un nou conjunt de persones amb necessitats circumstancials; persones que han perdut la feina i han de fer front a unes despeses quotidianes. En aquest sentit, els representants d’aquestes entitats socials aposten conjuntament per un foment de la formació que vagi lligat a una sortida laboral real. Així mateix, s’ha plantejat la necessitat que la oferta formativa s’estengui en tots els col·lectiu, especialment en el gruix de persones poc qualificades i amb risc d’exclusió social. Per la seva banda, els representants de Creu Roja han exposat que els empleats que treballen en entitats socials estan totalment desbordats, si bé s’ha multiplicat per 3 el número de voluntaris.

Crear sinèrgies entre el món econòmic i el món social, augmentar la coordinació entre tots els agents socials i l’administració, potenciar els projectes d’ajut i suport a les persones amb necessitats i unir voluntats comuns en la gestió de la immigració han estat els principals plantejaments conjunts que han traslladat Càrites, Creu Roja i SER.Gi als càrrecs electes i a la coordinadora del programa electoral a comarques gironines per a les pròximes eleccions autonòmiques.

Pia Bosch, al costat de companys i companyes del PSC, inicia així un calendari de trobades i espais de debat amb entitats i col·lectius de diferents àmbits per recollir les seves propostes i suggeriments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada