dimecres, 30 de juny del 2010

Vol Duran i Lleida curar l'homosexualitat? Ni els Convergais el deixaran!

Publicava Duran i Lleida, dies enrere, al seu bloc: "Estic en contra de represaliar l’assistència mèdica a les persones que cerquin modificar la seva homosexualitat o controlar-la. Crec que és una contradicció radical que l’ideologia de gènere afirmi que els sexe és una opció mudable, ”transitòria fins i tot “ i que l’important és el gènere, i que aquest principi no s’apliqui quan qui demana fer el trànsit a l’heterosexualitat és un homosexual".

Aquestes afirmacions van tenir una resposta immediata per part del PSC, per mitjà de Ricardo Castro, delegat de Llibertat sexual de la sectorial de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (LGTB) del PSC, lamentant que “un polític de la talla de Duran surti en defensa dels psiquiatres que s’ofereixen a curar els homosexuals modificant la seva orientació sexual amb fàrmacs o teràpies reconductals. (...) Duran i Lleida no ha entès que el cal fer des de les institucions és acompanyar aquells que el que reivindiquen és l’assoliment de la seva plena llibertat sexual i identitària; l’orientació sexual no és quelcom que hom pugui canviar a voluntat”.

No sorprenen les afirmacions de Duran i Lleida, ell com pocs representa la dreta conservadora catalana... Però en canvi m'ha agradat molt la resposta a aquestes declaracions que ha fet el col·lectiu Convergais:  "Des de Convergais de CDC ens mostrem indignats amb els comentaris del Sr. Duran i Lleida defensant la llibertat d'actuació dels metges d'una clínica de Barcelona que aplicaven teràpies reconductuals a gais i lesbianes".

Això que diu Duran i Lleida de "modificar i/o controlar l'homosexualitat" d'algú no ho acabo d'entendre... i em sona a uns temps pretèrits que pensava que ja havien caducat... com quan es volia corregir els esquerrans...

---------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada