dijous, 24 de desembre del 2009

Sí, sí, sí, Sansalvador CAMPIÓ! (de la Copa Enigmàrius!)


Josep Maria Sansalvador presentant Màrius Serra a Sarrià de Ter en la xerrada que aquest darrer va fer a principis d'abril d'enguany. Podeu llegir la meva crònica a Màrius Serra, passió per la llengua a Sarrià de Ter.

Explicava ahir al matí que Josep Maria Sansalvador es presentava a la final de la Copa Enigmàrius de El Matí de Catalunya Ràdio com a campió de la fase prèvia... (Sansalvador, campió de la fase prèvia de la Copa Enigmàrius, al Liceu) doncs va l'home (amb perdó!) i defensa el lideratge a la final d'ahir al Liceu, esdevenint així el campió de la Copa Enigmàrius!.

El propi Josep Maria Sansalvador i Provensal ho explica, molt modestament, al seu bloc (De res, massa. Telegrames des de Sarrià de Ter): Campió de Copa !

Naturalment el web de Catalunya Ràdio se'n fa ressó, dins la crònica ("El matí" al Liceu)del programa especial d'en Fuentes al Gran Teatre del Liceu:
"El matí de Catalunya Ràdio" celebra el Nadal amb els oients amb un programa especial des del Liceu.

Josep Maria Sansalvador, de Sarrià de Ter, guanya la Copa Enigmàrius en un programa ple de música i entreteniment.

El premi no és només un reconeixement pel coneixement de les paraules i per l'habilitat en els jocs de paraules que té en Josep Maria, també i sobretot per la constància i capteniment, dos ingredients necessaris, imprescindibles per cercar l'encert a l'egigma matutí d'en Màrius Serra... Me l'imagino esmorzant amb la mainada amb la ràdio de fons, cafè amunt, cacau en pols avall, que si els llibres de l'institut, que si l'esmorzar de l'escola... fent-se un sepulcral silenci vora tres quarts de vuit del matí, quan l'Enigmàrius és llençat a través de les ones hertzianes, començant llavors el compte enrere fins a les nou del matí, termini màxim per desxifrar-lo, abans no es dónin la solució per antena...
 
Barrina que barrinaràs... cada matí en Josep Maria és un dels milers d'oients que fa l'exercici de rumiar, i entre tots ha estat, merescudament, el primer de la classe!. I guanyant, com els grans, en un gran escenari, el Liceu!
 
Moltes felicitats Josep Maria!
 
--------------------------------
 
pd: Josep Maria Sansalvador és, en sí mateix, tal com el naixament del pessebre, tot en un, en una mena de 3x1... Josep, Maria i el Sant Salvador... per Provensal "no me viene nada"!... perdoneu-me tal boutade...

2 comentaris:

  1. Moltíssimes gràcies, Roger.
    Descrius els processos matinals que tenen lloc a casa d'una manera exactament precisa !
    Bon Nadal !

    ResponElimina
  2. Provensal deu venir de la Provença, origen de la tradició trobadoresca.

    ResponElimina