dimarts, 22 de desembre del 2009

Editorial del Parlem de Sarrià sobre les desafortunades declaracions del regidor de Cultura



Afirmava a principis d'octubre a Ràdio Sarrià el regidor de Cultura (ERC) de l'ajuntament de Sarrià de Ter: "el 90% dels membres de l'equip redactor de la revista és del partit socialista"

Al seu dia en aquest bloc ja vaig dir-hi la meva (En defensa del Parlem de Sarrià. S'han equivocat de diana!) i també hi vaig publicar el què va dir el PSC de Sarrià de Ter (Desmentiment del PSC sobre la composició del consell de redacció del Parlem de Sarrià), com a víctimes colaterals de tal desafortunada afirmació.

Ara ha estat la revista acusada qui ha desmentit aquelles declaracions, i ho ha fet, el Parlem de Sarrià, a la primera part de l'editorial del número 70, publicat recentment. Aquest n'és el text:

Parlem de Sarrià ha estat sempre una revista plural i oberta a totes les opinions, també a les dels partits polítics. Només cal donar un cop d'ull a l'hemeroteca. En els darrers 20 números s'han publicat 57 escrits dels diferents partits que conformen el teixit polític de Sarrià. No tindria, doncs, cap sentit plantejar a aquestes alçades que a la revista no hi tenen cabuda aquestes opinions quan hi han estat sempre, i sempre han contribuït a la respectuosa confrontació d'idees, el debat i la informació, un dels dos trets que ens han definit sempre: Revista de cultura i informació local.

Pel que fa a la desafortunada afirmació que el 90% dels membres del Consell de Redacció som socialistes, no mereix cap comentari més enllà de categòric desmentit. No deixa de ser significatiu, però, que s'hagi dit com un exabrupte o una desqualificació. Com si ser d'un partit polític (d'un altre partit polític) fos un demèrit. Però deixem aquestes anàlisis i consideracions per als sociòlegs, que a nosaltres no ens toca fer-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada