dimecres, 9 de desembre del 2009

Sarrià de Ter no hauria de demorar més l'administració electrònica


Llegia aquest dilluns al diari El Punt que La majoria d'ajuntaments gironins no estan a punt per a l'administració electrònica. Sarrià de Ter n'és un d'ells.

A Sarrià de Ter els darrers anys hem perdut alguns trens, i un d'ells és precisament la modernització de la gestió administrativa. Ho conec prou bé pels quatre anys que vaig ser a l'equip de govern (2003-2007), anys en què si bé vam fer avenços (certificació electrònica, signatura digital), cal reconèixer també que no van ser suficients.

Essent-ne plenament conscient al programa electoral del PSC de Sarrià de Ter de l'any 2007 vam comprometre'ns a millorar el portal web de l´Ajuntament de Sarrià de Ter, dotant-lo de més aplicacions i potenciant l´administració oberta.

Fa encara no un mes, em motiu del Merescut reconeixement a Comexus pel web sarriadeter.cat escrivia al bloc:
Efectivament encara pot millorar molt el portal web municipal de Sarrià de Ter; una de les qüestions a millorar és la possibilitat, com ja tenen molts altres ajuntaments i altres administracions, que els ciutadans i ciutadanes poguem fer més tràmits, entre ells i un dels principals, l'entrada d'instàncies al registre municipal; naturalment abans caldria informatitzar el registre d'entrades i sortides, encara manual... I d'altres, enfortint precisament la vocació de servei públic, que ara, quan es tracta d'assaborir i compartir l'alegria pel reconeixement, tampoc venen al cas...


És per aquests motius, pel coneixement que en tenim, pel compromís que vam prendre el PSC de Sarrià de Ter, malgrat no formar ara part del govern municipal i estar a l'oposició, que en motiu de la nova convocatòria del FEIL pel 2010 una de Les 7 propostes del PSC pel FEIL 2010 de Sarrià de Ter anava precisament en aquesta línia:
Informatització del registre d'entrades i sortida i inici de creació de l'oficina virtual municipal a través del portal web, introduint també l'ús del DNI electrònic.
 
Penso que és imprescindible situar ara aquesta qüestió a l'agenda política de Sarrià de Ter; des del PSC de Sarrià de Ter ho hem fet, prioritzant-ho al nostre prorama electoral de 2007, exposant-ho al Ple municipal i formalitzant la proposta en forma d'instància al registre d'entrades que, per cert, és possiblement per on caldria començar a treballar...

Seria desitjable que abans d'acabar el mandat municipal, al 2011, els veïns i veïnes de Sarrià de Ter tinguéssim la possibilitat de presentar una instància a l'ajuntament a través del portal web...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada