divendres, 9 d’octubre del 2009

Can Font, un nou servei i pas endavant de la Fundació Astres a Llorà (Gironès)



A finals dels anys ’90 del segle passat la Fundació Plataforma Educativa va posar en funcionament la Llar-residència Sant Ponç amb la finalitat de donar un servei residencial a persones amb discapacitat psíquica, especialment els que provenien dels centres residencials d’acció educativa (CRAE, per entendre’ns els centres de menors tutelats) que tenia l’entitat i que, per manca de places, no podien accedir als serveis residencials que aleshores hi havia a Girona. Amb la llar-residència Sant Ponç Plataforma Educativa eixamplava el seu àmbit d’interneció social, que fins aleshores s’havia centret primer amb menors tutelats i després amb joves ex-tutelats.

L’any 2002, sota el paraigües de Plataforma Educativa, es crea la Fundació Astres, que serà l’entitat que a partir d’aleshores s’ocuparà, dins el grup d’entitats de Plataforma Educativa, de l’atenció integral (àmbits residencial, laboral i de lleure) de persones amb discapacitat.

Aquest dimecres la Consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, va inaugurar el Centre Residencial d’Atenció Conductual Can Font de Llorà (Sant Martí de Llémena, Gironès), servei que fa un pas endavant més en la qualitat de vida i atenció a persones amb discapacitat, en aquest cas les que a més també tenen diagnosticat un transtorn de conducta.



Naturalment semrpe fa il•lusió estrenar un nou servei, i aquest és un cas molt especial, doncs dóna cobertura a un perfil de persona amb discapacitat que tot sovint no encaixava del tot bé dins les llars residències. Un dels elements que cal destacar és que totes les habitacions són individuals, una qüestió que pot semblar aparentment poc rellevant, però que tenint present que aquest és un servei residencial de caràcter, en principi, permanent, esdevé un valor afegit alhora que un element de qualitat de vida, respecte i intimitat per a la vida de les persones que hi viuen.

------------------------

pd1: notícia de la inauguració al TN Comarques (a partir dels 2’ 19’’)


pd2: titulars de la notícia als diaris locals de Girona:

pd3: sempre podré dir que vaig tenir l’honor, l’any 2002, de formar part del primer patronat de la Fundació Astres. També tinc molt bon record del meu pas per la Direcció de la Llar-residència Sant Ponç (setembre 2001 – desembre 2004), servei que va acollir algunes de les persones que actualment viuen a Can Font. Pel que fa a Plataforma Educativa, aquest desembre farà 15 anys que es va crear (aleshores Associacó Plataforma Educativa 3 Esses) i per tant fa 15 anys que, com la resta de persones que la vam crear, en formo part.

pd4: serveis que a dia d'avui ofereix la Fundació Astres:
Centre Especial de Treball
• Manufacturats
• Recuperació i reciclatge de cafè
• Brigades de manteniment d’espais urbans i naturals
• Botiga El7

Centre Ocupacional
• Girona
• Pla de la Selva

Programa de Lleure

Servei de suport a l’autonomia personal

Programa d’atenció a les famílies

Llar residència
• Sant Ponç

Centre Residencial d’Atenció Conductual
• Can Font

pd5: no em busqueu a la foto de grup, jo sóc el de darrere la càmera!...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada