diumenge, 4 d’octubre del 2009

En defensa del Parlem de Sarrià. S'han equivocat de diana!


Que el segon tinent d'alcalde i regidor de cultura (ERC) escrigui, en un seu article al darrer número del Parlem de Sarrià, que "sempre he pensat que aquest mitjà en què avui em llegiu no era un lloc per fer partidisme. Al contrari, d’alguna manera aquesta revista s’havia de preservar de les tensions i polítiques municipals i tractar temes “sarrianencs” i no pas temes dels partits sarrianencs” és una opinió que, més enllà de si la comparteixo o no, respecto totalment.

Com respecto també que aquest dijous, en declaracions a Ràdio Sarrià, digués que "nosaltres creiem, jo en particular i el grup d'ERC, que el Parlem de Sarrià ha de tenir un interès cultural i parlar de temes que ens afectin a tots els sarrianencs i sí, ha de tenir la seva part de l'ajuntament, peròm en clau de notícia, no en clau partidisme, però jo crec que la revista ha d'estar fora de ls batalles polítiques...". Puc, podem estar-hi d¡acord o no, però és la seva opinió.

Ara bé, el tinent d'alcalde de cultura falta a la veritat i, el què és el pitjor, fa mal, quan amb tota rotunditat diu, literalment en declaracions a Ràdio Sarrià, que "el 90% dels membres de l'equip redactor (suposo que es refereix al consell de redació) de la revista és del partit socialista". I quan dic que fa mal no em refereixo al partit socialista, em refereixo a la revista Parlem de Sarrià, al seu consell de redacció i a l'entitat, GERDS de Ter, que edita la revista.
Aquesta és una afirmació gratuïta, potser poc (o gens) meditada, potser dita a raig fruit del directe d'una entrevista, però és una afirmació que fa mal, no tan per qui la diu, per la persona, sinó pel càrrec institucional que ostenta la persona que la diu.
Afortunadament la revista Parlem de Sarrià es defensa per si sola: només cal que en consulteu tots i cada un dels seus 69 números per veure que s'ha mantingut sempre neutral, no adscrita políticament, mantenint sempre la seva independència.

I sí una cosa és certa és que actualment al consell de redacció hi ha dos militants socialistes i dues persones més que, sense militància, són o han estat regidors del PSC a l'ajuntament de Sarrià de Ter. Però bé, també hi ha membres dels Amics dels Gegants de Sarrià de Ter, del Grup Muntanya Sarrià o del Club Bàsquet Sarrià... O no és habitual que les entitats es nodreixin de gentq ue alhora s'implica en altres entitats i activitats d'interès públic?.

Actualment formem part del consell de redacció en Josep Brugada, l'Ivan Bustamante, en Dani Cañigueral, en Joaquim Carreras, l'Àngel Garcia, en Quim Llunell, l'Assumpció Vila, l'Eva Martínez, en Josep Ma Sansalvador, en Josep Rodeja i jo mateix. De tota aquesta colla els qui podriem ser titllats de socialistes podriem ser: en Dani Cañigueral, que va ser regidor (1987-1994) del PSC i ha figurat habitualment a les llistes del PSC i l'Assumpció Vila, regidora del PSC des del 2003, ambdós sense ser militants; en Josep Brugada, militant del PSC i jo, regidor del PSC de Sarrià de Ter des de l'any 2003 i com en Josep Brugada, també militant. Tal i com mlt bé explica i descriu l'Assumpció Vila al seu article Percentatges, res del 90%...: Per tant, 4 sobre 11 és un 36,363636 per cent, periòdica pura, molt lluny del 90% que ens atribueix el regidor Sergi Torrentà, que no sé de quina informació disposa o s’inventa. Fa fins i tot vergonya haver-se de justificar...

Sospita el regidor de cultura que el PSC de Sarrià de Ter utilitzem la revista en benefici propi; des del PSC de Sarrià de Ter participem a la revista amb articles que habitualment (per no dir sempre) signo jo com a regidor i portaveu del PSC de Sarrià de Ter que la revista publica dins l'espai d'opinió, però naturalment la revista no em diu ni què he d'escriure ni com, alhora que, com amb la resta d'articles signats, la revista deixa ben clar que el consell de redacció de Parlem de Sarrià no es responsabilitza necessàriament de les opinions signades. Però és que a més, per la tranquilitat del regidor i del grup que representa, el consell de redacció, GERDS de Ter com a entitat editora de la revista, no es deixaria sotmetre a la voluntat ni del PSC ni de cap altre grup polític. Recomanaria al tinent d'alcalde de cultura que es repassés el llistat dels membres del consell de redacció i em digués on veu el 90% socialista dels seus membres...

És sobretot pels membres del consell de redacció i per la revista que em saben greu les declaracions del tinent d'alcalde de cultura. Em sap greu perquè s'ha equivocat de diana: volent atacar el PSC de de Sarrià de Ter, volent replicar un anterior article meu a l'anterior número de la revista, el tinent d'alcalde de cultura, regidor d'ERC, ha fet mal a la revista Parlem de Sarrià, disparant contra la diana equivocada.

---------------------------------------------

pd1: només a títol informatiu, no com a justificació: quan vaig venir a viure a Sarrià de Ter, l'any 1999, vain entrar en contacte, de la mà d'en Dani Cañigueral (oncle de la Sira) amb la revista Parlem de Sarrià (també, per exemple, dels Amics dels Gegants de Sarrià de Ter), i des d'aleshores que hi estic implicat; al maig del 2003 vaig ser escollit regidor del PSC a l'ajuntament de Sarrià de Ter i al novembre d'aquell any em vaig fer militant del PSC.

pd2: enllaç de les entrades sobre el Parlem de Sarrià al bloc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada