dimecres, 21 d’octubre del 2009

Comunicat del PSC de Sarrià de Ter sobre la tala innecessària d'arbres





El grup socialista va demanar, al ple de setembre, que els arbres afectats per la construcció de la nova rotonda de la Via Agusta es trasplantessin. A finals del 2007 el PSC ja va denunciar una altra innecessària tala d’arbres al Passeig Mn. Cinto Verdaguer

El PSC de Sarrià de Ter lamenta la tala d’arbres que aquest passat cap de setmana s’ha fet al sector del carrer Firal i la Via Augusta per al construcció de la nova rotonda, finançada pel FEIL. Pel PSC la tala és totalment innecessària i, tal i com van proposar al ple del mes de setembre, els arbres s’haurien d’haver arrancat preveient-ne el seu transplantament.

Segons Roger Casero, regidor i portaveu del grup municipal del PSC a l’ajuntament de Sarrià de Ter “al darrer ple, a finals de setembre, el nostre grup va fer un prec per evitar la tala d’aquests arbres, fins i tot la regidora Assumpció Vila va donar recomanacions detallades del període òptim per al trasplantament dels arbres, essent viable degut a l’endarreriment de l’inici de les obres, proposant fins i tot la possibilitat de donar-los o regalar-los”.

Per Roger Casero “la resposta que l’alcalde va donar al propi ple no va ser massa esperançadora, excusant-se en el fet que el trasplantament dels arbres no estava previst dins el projecte de la rotonda, pel què no talar-los i trasplantar-los suposaria una despesa extraordinària”. Des del PSC de Sarrià de Ter es considera que de la mateixa manera que el projecte de construcció s’ha anat modificant amb posterioritat a l’adjudicació de la plica, també es podria haver modificat evitant novament una tala innecessària. Casero qüestiona la poca sensibilitat del govern municipal considerant que aquests arbres ja estaven amortitzats i no valorant-ne el seu valor natural i mediambiental.

El PSC ja va denunciar a finals de l’any 2007, la innecessària tala d’arbres per la remodelació del Passeig Mn. Cinto Vergdaguer.

----------------------------------


pd2: també us pot interessar Nova tala innecessària d'arbres a Sarrià de Ter, del diumenge 18 d'octubre de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada