dimarts, 27 d’octubre del 2009

Sobre la declaració del PSC - Actuacions judicials Ajuntament Santa Coloma



M'agrada que surtin a la llum casos de pressumpta corrupció, que s'investiguin i que si hi ha culpables, que en rebin les conseqüències; m'agrada que la merda suri i aparegui, encara que naturalment, entendreu, que la merda, amb perdó, no m'agrada... No m'agrada que al darrere d'aquest pressumptes casos de corrupció hi hagi militants i càrrecs electes del PSC, més aviat, salvant la pressumpció d'inocència, em repugna, tan o més que la merda... M'ha agradat, però, la ràpida, contundent i clara resposta que, en forma de declaració, ha fet el PSC per boca del secretari d'organització, José Zaragoza, en una defensa de les institucions i la transparència i activant tots els mecanismes interns del partit per a prendre, si s'escau, decisions polítiques i d'organització dins la federació i agrupació del PSC afectades i respecte als pressumptes responsables d'irregularitats.

Declaració PSC - Actuacions judicials Ajuntament Santa Coloma
Davant les informacions que es deriven de la investigació de l’Audiència Nacional d’un presumpte cas de corrupció que afectaria l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, i que ha comportat el registre de diverses dependències municipals, i el fet que hagin estat cridats a declarar l’Alcalde i un Tinent d’Alcalde i d’altres persones, algunes d’elles tècnics municipals, i des del màxim respecte a la presumpció d’innocència i a les actuacions judicials, el Partit dels Socialistes de Catalunya vol fer la següent Declaració:


La preservació de la dignitat, la transparència i la imatge d’honestedat de les institucions és pels Socialistes de Catalunya una prioritat absoluta, recollida en els nostres Estatuts i en el nostre Codi Ètic.


Per tant, i sense prejutjar en absolut quines responsabilitats personals i penals puguin derivar-se, si l’autoritat judicial prengués mesures que afectessin els càrrecs electes que han estat cridats a declarar, prendrem les següents decisions:


1. Demanar la renúncia com a regidors i suspendre de militància els càrrecs electes objectes de l’actuació judicial.


2. Proposar al Ple de l’Ajuntament l’elecció immediata d’un nou Alcalde.


3. La Comissió Executiva del PSC es proposa d’anomenar sengles Comissions Gestores a l’Agrupació de Santa Coloma de Gramenet i a la Federació del Barcelonès Nord. Mentre no s’hagin constituït aquests organismes, les actuals funcions de les Comissions Executives de l’Agrupació i la Federació abans esmentades, queden suspeses i seran temporalment exercides per la Secretaria d’Organització del PSC.


4. Demanar a tots els càrrecs electes socialistes i a tots els militants la màxima col•laboració amb la Justícia en la seva tasca per esclarir uns fets que, de confirmar-se, serien d’una gravetat extrema i manifestament incompatibles amb la pertinença al PSC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada