divendres, 19 de setembre del 2008

Post Festum, Critèrium

La Festa Major de Sarrià de Ter, a principis de setembre, representa pels qui vivim en aquest bonic poble paperer, el darrer somni d'una nit d'estiu... malgrat no l'astronòmic, sabem que acabada la Festa Major, el nostre estiu desapareix del nostre present i, inevitablement, entrem plenament al nou curs, a la rutina diària... a la tardor, que ens despulla lentament els arbres i ens vesteix, fent recuperar l'agradable escalfor de les mànigues llargues a primera hora del matí. A nivell esportiu, després de la Festa Major, comença una nova temporada.

Els carrers de Sarrià de Baix propers al Pavelló de la UES (Unió Esportiva Sarrià) són testimoni, els darrers dies d'agost i els primers de setembre, de la transició entre el temps de vacances i el temps de tornar a la feina... De la mateixa manera com les orenetes ens fan flairar l'estiu en temps de primavera, els jugadors dels equips d'handbol de la UES ens anuncien la tardor, en temps d'estiu, amb les seves curses vespertines pels carrers, dibuixant cercles concèntrics al voltant del Pavelló de la UES, cercant la forma i el to muscular, que els dies d'estiu els ha fet perdre, encara no massa...

Si ells corren primer, després serem nosaltres qui haurem de córrer: córrer per tenir a punt el material escolar de la mainada, córrer per no fer tard a la feina els primers dies, córrer per adaptar-nos a un nou curs que comença, córrer per esbandir la feina acumulada durant les nostres vacances, córrer per trobar la forma, el tó muscular i sobretot el ritme que els dies d'estiu, els dies de vacances, ens han fet perdre... en alguns, potser un xic massa!.

Deixem enrere els dies de la Festa Major, deixant que esdevinguin records més o menys perdurables l'arrossada remullada de dissabte, el sopar espectacle (i quin espectacle!) de divendres, el concert de joves de dijous, la trobada de Gegants i la passejada amb bici de diumenge, la baixada de carretons, els espantaocells, la Diada... deixem enrere els dies de Festa Major i, des de fa nou anys, donem el tret de sortida a la nova temporada esportiva dels clubs sarrianencs amb el Critèrium Esportiu de Sarrià de Ter.

Post Festum, Critèrium!. És així com a Sarrià de Ter evitem i sortegem la clàssica i llatina terminació de Pestum... Després de la Festa Major, la Festa de l'Esport i, a l'octubre, la Festa (Fira) del Paper, des de fa deu anys, per entrar de ple a la tardor...

Els clubs fa dies, alguns fa setmanes, han començat a rodar, però avui, aquest cap de setmana, a Sarrià de Ter donem el tret de sortida a una nova temporada. Molts clubs, alguns de llarga trajectòria, d'altres més joves, alguns amb molta massa social, d'altres més modestos, però tots i cadascun d'ells molt necessaris i fent una tasca social i esportiva molt important, i molts esportistes, federats i amateurs, grans i petits, fan de Sarrià de Ter un poble eminentment esportiu.

Confiem que la nova temporada sigui positiva, i que els èxits no es mesurin únicament amb els trofeus i balanç de victòries... Que el nostre poble mantingui viu i actiu el seu caràcter esportiu és, sense cap mena de dubte, un èxit de tothom!.


-----------------------------------

pd1: programació del IX Critèrium Esportiu, publicada al web de l'Ajuntament de Sarrià de Ter

DIVENDRES 19
ACTE INAUGURAL DEL 9è. CRITÈRIUM ESPORTIU DE SARRIÀ DE TER.
A 2/4 de 9 del vespre al pavelló municipal d’esports de Sarrià.
-Desfilada i presentació dels clubs esportius de Sarrià de Ter.
-Parlaments de les autoritats.
-Entrega de trofeus als nomenats com a millors esportistes de la temporada 2007/2008.
-en el transcurs de l’acte tindrà lloc la presentació i actuació del nou grup d’animació de Sarrià (S’ARRIADES)

DISSABTE 20
JORNADA DE PORTES OBERTES AL ROCÒDROM DEL GRUP DE MUNTANYA SARRIÀ
-A les 10 del matí, al local del Grup de Muntanya “El Cau”. Hi podrà participar tothom qui ho vulgui.
-A partir de les 11, demostració al rocòdrom dels esportistes del Grup de Muntanya Sarrià.

PARTITS DE PRETEMPORADA DEL C. DE BÀSQUET SARRIÀ DE TER
Triangular de bàsquet de la categoria cadet femenina.
D’11 a 1 al pavelló municipal d’esports.

PARTIT DE PRETEMPORADA DE LA UNIÓ ESPORTIVA SARRIÀ
Entre els equips de la 1a. Divisió catalana UE Sarrià i UEH Calella.A 2/4 de 5 al pavelló de la Unió Esportiva Sarrià.

PARTITS DE PRETEMPORADA DEL FC SARRIÀ
A les 4, al camp de futbol de la Rasa.

DIUMENGE 21
FESTIVAL DEL 9è CRITÈRIUM ESPORTIU DE SARRIÀ DE TER
Exhibicions del club Gimnàstica Sarrià i el CPA Sarrià
A les 5 al pavelló municipal d’esports.

pd2: va ser Nicolás Pichardo qui, com a regidor d'esports, juntament amb els clubs de Sarrià de Ter, van crear l'any 2000 el Critèrium Esportiu.

pd3: el tríptic del Critèrium es va penjar al web de l'Ajuntament de Sarrià de Ter aquest dilluns dia 15 de setembre; ahir dijous es va repartir en format paper a les bústies, si més no a les de la meva escala... Novament tard...

pd4: sobre l'esport a Sarrià de Ter he (i hem, des del PSC) escrit i/o et pot interessar:
El PSC proposa fer de l'esport un motor de dinamisme, d'identitat i d'integració a Sarrià de Ter (30gener2008). Nota de premsa del PSC de Sarrià de Ter.

El PSC proposa l´elaboració d´un decàleg pel foment dels valors en l´àmbit educatiu i esportiu de Sarrià de Ter (11 juliol 2008). Nota de premsa del PSC de Sarrià de Ter.

El valor d'aprendre a educar a l'esport. Post publicat en aquest bloc el dimecres 9 d'abril de 2008.

L'esport, un motor de Sarrià de Ter. Post publicat en aquest bloc el dilluns 30 de juny de 2008.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada