dimarts, 30 de setembre del 2008

Expedició a l'Himalàia del Grup Muntanya Sarrià


Aquest dissabte un grup de 12 persones del Grup Muntanya Sarrià van sortir de Girona via Kathmandú, la capital del Nepal, amb un doble objectiu: fer un trekking per la Vall del Khumbu i ascendir al Mera Peak, de 6.450 m i posteriorment fer l'ascenció al Baruntse, de 7.129 m, fet que suposaria, pel Grup de Muntanya Sarrià i Sarrià de Ter, tota una fita, superant el llindar dels 7.000 metres!.

Dies enrere, al IX Critèrium Esportiu, els integrants de l'expedició a l'Himalàia del Grup de Muntanya Sarrià van rebre les banderes de Sarrià de Ter i de la Diputació de Girona, alhora que el reconeixement, escalf i ànims dels sarrianencs i sarrianenques. Tres dels expedicionaris són de Sarrià de Ter: l'Estel Turbau, en Gerard Suñer i en Marc Terrades. L'Estel i en Gerard, juntament amb altres expedicionaris, ja van fer, l'any 2005, el Chopicalqui de 6.345 m, als Andes.

Per seguir l'actualitat de l'expedició es pot consultar el blog del Grup Muntanya Sarrià, on per exemple aquest diumenge informàven que Ja són a Qatar ! i aquest dilluns que Ja han arribat a Kathmandu... També es preveu que es facin connexions en directe a Ràdio de Sarrià (87.6 FM).

Esperem que l'expedició sigui un èxit, que tornin amb moltes històries per explicar i, si la sort i les condicions físiques i meteorològiques els hi permet, que facin el cim, portant Sarrià de Ter molt amunt... fins allà on fins ara no ha arribat mai...

-----------------------------------

pd: també ha escrit sobre l'expedició l'Assumpció Vila al seu bloc, al post A l'esport hi faltes tu; en reprodueixo un fragment:
Vaig ser al Cau del Grup Muntanya Sarrià el dissabte per veure les imatges de les excursions de la temporada passada i acomiadar als expedicionaris, entre ells, una noia, l’Estel Turbau. De Sarrià també hi pugen en Gerard Suñer i en Marc Terrades. L’Estel i en Gerard pretenen pujar al Baruntse, de 7.129m., i en Marc, s’afegirà al trekking per la vall del Khumbu, i intentarà pujar al Mera Peak, de 6.450m. Com molt bé va dir el president, en Josep Turbau, “la muntanya no competeix amb ningú, sou vosaltres els que competiu amb vosaltres mateixos, i davant la dificultat, el millor és tornar sans i estalvis”. La muntanya, l’Himalàia, continuarà allà per anar cridant als “himalalts”. Sort

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada