divendres, 12 de setembre del 2008

La cançó de l'enfadós de la Diada a Sarrià de Ter


Va dir un dia l'alcalde Josep Turbau, en resposta a la petició dels llavors grups de la oposició a Sarrià de Ter, que mentre ell fos alcalde no es celebraria l'Onze de setembre a Sarrià de Ter. Les seves raons tenia i nosaltres, els seus companys, les respectàvem, així com la seva decisió.

Mesos més tard, a finals de l'any 2004, Turbau deixava l'alcaldia i l'Ajuntament, per una sèrie de raons que el tenia i que nosaltres, aleshores, també vam respectar. Aleshores vaig pensar en la seva afirmació referent a la celebració de la Diada i nosaltres, el govern socialista de Sarrià de Ter, ja amb en Nicolás Pichardo d'alcalde, vam decidir, en consens amb la oposició, commemorar la Diada.

Vam plantejar un model d'acte institucional que encara es manté:
. presentació de l'acte a càrrec del primer tinent d'alcalde
. conferència de caràcter històric a càrrec d'un historiador
. parlament institucional de l'alcalde
. breu actuació dels Cantaires de Sarrià, amb el cant conjunt dels Segadors
. actuació dels Amics dels Gegants de Sarrià de Ter

Els anys 2005 i 2006, amb govern del PSC, així es va celebrar la Diada.



Aquest és un petit detall que el primer tinent d'alcalde d'enguany, com l'any passat, ha obviat, no així el comentari que aquesta celebració havia estat negada pels governs anteriors, fins i tot en època democràtica, com si representés, la no commemoració de la Diada un fet punitiu.

En fi, possiblement serà la cançó de l'enfadós de cada any, encara que esperem que l'any vinent no sigui així, ja que si alguna cosa té la commemoració de la Diada a Sarrià de Ter, és la unitat de tots els partits, en un dia on sembla que les disputes polítiques haurien de passar en un segon pla.

Bé, pecata minuta...

-------------------------------------

pd: el què no m'ha semblat massa correcte és que s'hagi repartit un manifest, unes fotocòpies, on no hi constava de quin manifest es tractava, sense cap referència a cap administració o entitat... Entenc que no deu ser, el que han repartit, un manifest de l'11 de setembre apòcrif!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada