diumenge, 28 de setembre del 2008

1a alberginiada! (post gastronòmico-familiar)

De petites gotes fredes tremolant

Aquest migdia hem celebrat la primera alberginiada de la família Cañigueral Viñals i probablement no serà l'última!. Ens hem trobat a la Barraca, un indret prop de la riera d'en Xuncla, a Sarrià de Ter, on tradicionalment hi celebrem, també en família, el dinar familiar de la Mare de Déu d'Agost. De fet aquest passat 15 d'agost va sortir la idea de retrobar-nos-hi amb una alberginiada... i avui l'hem fet!.

Les instruccions per cada unitat familiar participant és, com podeu deduïr, ben bàsica: portar com a mínim un plat amb l'albergínia com a ingredient principal. El resultat salta a la vista i, us asseguro, els plats i el dinar han estat boníssims!.

La primera imatge és BOULGOUR (una mena de cous-cous) AMB SAMFAINA D'ALBERGÍNIA, TONYINA I MAIONESA (que no surt a la fotografia).

I aquests són la resta de plats que hem degustat avui:

BRUNYOLS D'ALBERGÍNIA

De petites gotes fredes tremolant

PASTÍS D'ALBERGÍNIA AMB SALSA DE PEBROT

De petites gotes fredes tremolant

TRUITA D'ALBERGÍNIA (1)
De petites gotes fredes tremolant

PASTÍS D'ESCALIVADA D'ALBERGÍNIA
De petites gotes fredes tremolant

ALBERGÍNIES OFEGADES
De petites gotes fredes tremolant

ALBERGÍNIES AL FORN AMB ESPÀRRECS I BOLETS
De petites gotes fredes tremolant

ROTLLETS D'ALBERGÍNIES AMB OLIVES I DÀTILS
De petites gotes fredes tremolant

TRUITA D'ALBERGÍNIA (2)
De petites gotes fredes tremolant

ALBERGÍNIES A LA BRASA
De petites gotes fredes tremolant

Però no tots els plats han estat d'albergínia; en una família tan nombrosa i, sobretot, amb mainada, cal pensar que possiblement les petites potser agrairan qualcom més (o alternatiu) a les albergínies. I també els grans, perquè no dir-ho... De manera que també ha format part del menú d'avui una AMANIDA DE PASTA,

De petites gotes fredes tremolant

AMANIDES VARIADES...
De petites gotes fredes tremolant

De petites gotes fredes tremolant

... I naturalment les postres, en aquest cas i per a l'ocasió,

TIRAMUSÚ
De petites gotes fredes tremolant

PASTÍS DE POMA
De petites gotes fredes tremolant

COCA DE POMA
De petites gotes fredes tremolant

Hem remullat el dinar amb tres varietats de vi negre, alguna cervesa (pels més joves) i refrescos (per la mainada), naturalment aigua i, a les postres, garnatxa i cafès...

El temps ens ha acompanyat i hem gaudit del dinar a l'aire lliure fins a mitja tarda... La primera alberginiada ens ha deixat un excel·lent regust de boca... confio que l'any vinent, entre les acaballes de l'estiu i l'inici de la tardor, les albergínies ens torni a unir al voltant de la taula, a la Barraca...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada