dissabte, 28 de febrer del 2015

#MinutsMusicals de versions amb "Back Door Man"


Si no fos per les versions no hauria descobert tants músics i cançons i, possiblement, no m'hauria endinsat en estils musicals com el blues, el soul o el jazz, jo que vaig créixer musicalment amb el rock!

Escoltant Led Zeppelin o The Doors, dos dels meus grups de capçalera, vaig descobrir un músic i compositor genial, el bluesman Willie Dixon, autor de grans cançons de la història del blues que han traspassat les pròpies fronteres d'aquest estil!

A principis del 1967 The Doors publicava el seu primer disc, de nom homònim al del grup, en el que ja hi trobem grans cançons com "The end", "Break On Through (To the Other Side)", "Alabama Song (Whisky Bar)" o "Light My Fire".

La primera cançó de la cara "B" del disc és el blues "Back Door Man", blues que The Doors interpreta amb el seu particular estil: els teclats de Ray Manzarek, el ritme de John Densmore, la guitarra de Robby Krieger i l'inconfusible veu de Jim Morrison!

Sembla entrar per la porta del darrere aquesta cançó, per la cara "B" del disc, però és sens dubte una de les destacades del grup!

"Back Door Man" és un blues escrit per Willie Dixon que l'any 1960 va enregistrar, per primera vegada, Howli'n Wolf; en aquella gravació Willie Dixon tocava el contrabaix.

Anys més tard, l'any 1970, el propi Willie Dixon també l'enregistraria en una nova versió, més llarga, la primera del seu disc "I Am the Blues".

Aquí us les deixo totes tres, la primera amb Howlin' Wolf, la versió de The Doors i l'enregistrada per Willie Dixon!

Per cert, sobre el tema de la cançó suposo que no cal explicar res... el títol ja és prou eloqüent!








També podeu escoltar aquestes versions en aquesta llista de reproducció de Spotify!



I la setmana vinent parlarem d'amor a ritme de reagge!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada