dilluns, 20 de maig del 2024

Medaller autoservei


Autoservei és com es deien alguns dels primers supermercats petits, pel fet que ja no et servien els productes que hi anaves a comprar, sinó que te'ls agafaves tu mateix i després passaves per caixa.

Autoservei són, des de fa uns anys, la majoria de les gasolineres, i moltes també funcionen sense personal, amb dispositius d'autopagament en efectiu o en targeta bancària.

Al seu dia a mi em feia especial il·lusió anar en un "self-service", els restaurants autoservei, especialment el que hi havia al barri de Sant Ponç de Girona. Trobava molt modern això de servir-te tu mateix el plat, fent lliscar la safata davant l'aparador de tota mena d'elaboracions. El repte era arribar a la taula amb el menú escollit indemne fent equilibris amb la safata a les mans!

En alguns supermercats, fins i tot, hom es pot llescar el pa, i ja sabem que arribarà un dia que ni tan sols caldrà passar per caixa, ni tan sols la caixa autoservei que tenen algunes superfícies...

Em sorprèn més que, com aquest cap de setmana amb la final de la Copa de la Reina de futbol, existeixi un protocol que digui que el lliurament de les medalles també és en format autoservei: aquí teniu una bossa amb les medalles, us les repartiu i poseu vosaltres mateixes...

Ras i curt, això és una indissimulada manca de respecte, ja que el lliurament d'un títol hauria de requerir, per protocol, un mínim de solemnitat, tant pel que fa a les medalles, com pel moment de lliurar el trofeu.

És clar que de la Federació Espanyola de Futbol no es pot esperar més, i tampoc es pot esperar menys, i en especial en relació amb l'incòmode futbol femení, que n'està desballestant els fonaments, corcats, retrògrads i masclistes.

Al capdavall, potser és millor que les medalles se les posin elles mateixes, abans que un president bavós, o (presumptament) corrupte...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada