dimarts, 30 de gener del 2024

"La Xavineta" s'ha calat


Fa un any, malgrat la prematura eliminació de la Lliga de Campions, el Barça de Xavi va guanyar la Supercopa d'Espanya passant per sobre el Real Madrid i liderava una lliga que va acabar guanyant amb certa solvència, gràcies sobretot al bon treball de l'equip en defensa.

Aleshores no van ser pocs els que van pujar al seu vaixell, en el seu cas, la seva furgoneta, anomenada "La Xavineta" parafrasejant "La Scaloneta" del seleccionador argentí Lionel Scaloni... Aleshores, quan majoritàriament sortia cara, tothom pujava a "La Xavineta", i ara que surt creu, hi ha empentes per baixar-ne, cames ajudeu-me!

"La Xavineta" s'ha calat; el primer equip de futbol masculí del Barça ha viscut un mes de gener duríssim, perdent estrepitosament a la final de la Supercopa d'Espanya, quedant eliminat a la Copa del Rei, i allunyant-se encara més de les poques opcions que té per competir la lliga. La darrera derrota a la lliga ha atropellat Xavi, tot i que la seva serà, sembla ser, una sortida en diferit. Ha dit que plega, però no ho farà ara sinó al final de temporada.

S'obre, doncs, un període d'interinitat en el que l'equip essencialment té dos objectius, objectius de mínims: superar la ronda de vuitens de final de la Lliga de Campions, que disputarà contra el Nàpols, i classificar-se com a mínim quarts, la seva posició actual, a la lliga, per garantir plaça de Lliga de Campions per la temporada vinent.

La situació, certament, és estranya; en altres circumstàncies, Xavi hauria estat destituït i se cercaria, amb el canvi d'entrenador, un revulsiu; és clar que aquesta jugada no sempre surt bé, que ho expliquin els pericos de l'Espanyol... És clar que en altres circumstàncies, el Barça hauria pogut fitxar millor, confeccionar un equip més competitiu, etc.

En el món del futbol, en general també en el món de l'esport i en la vida, l'èxit i el fracàs estan tan a prop que a vegades es toquen. En cas d'acabar guanyant contra el Vila-real, amb remuntada inclosa, Xavi hauria pogut baixar victoriós i reforçat de Montjuïc, la muntanya maleïda també per al Barça, fent sonar el clàxon de "La Xavineta". 

L'equip, però, com "La Xavineta", aquell dia també es va calar, i aquí estem, intentant engegar de nou el motor de l'equip, i ara que Xavi ja enfila la porta de sortida, les mirades s'hauran de centrar al camp i, sobretot a la llotja. I a Laporta ja no li queden més pancartes per "encigalar" l'afició...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada