dilluns, 15 de gener del 2024

La República es dilueix


La República ja no és el setmanari que va néixer de les cendres de Presència, primer encartat dins el diari El Punt Avui, després venut de forma separada, independent del diari. Ara La República, bé, més aviat els seus continguts, s'han diluït dins el diari, com també ho ha fet la publicació mensual L'econòmic, que sí que se seguia encartant cada mes.

Aquests canvis han modificat la portada i la capçalera del diari, també els seus continguts, i el cert és que amb el canvi hi hem guanyat els lectors i, com en el meu cas, els subscriptors d'El Punt Avui. Hi hem guanyat perquè ara el diari de cada dia ofereix uns continguts, sobretot en format reportatge, que fins ara no teníem, o que havíem de pagar per tenir...

No sé fins quan mantindré la subscripció; aquest any segur, que ja he pagat per endavant tots els diaris que espero que, puntualment, m'arribin cada matí a la bústia.

Els mitjans de comunicació en paper, més prims que temps enrere, segueixen sobrevivint gràcies als fidels lectors i subscriptors i a les ajudes públiques. Podem dubtar si la informació té un preu, si estem o no disposats a pagar-la, però el que és evident és que la informació té un cost, i aquesta dissolució de La República dins el diari de cada dia, segur que també té motivacions econòmiques.

La República es dilueix, com s'ha diluït la que un dia vam somiar i votar, però això ja són figues d'un altre paner...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada